CITROEN DS3 CABRIO ZVANIČNO

Francuski proizvođač automobila Citroen, zvanično je predstavio svoj novi model DS3 Cabrio, koji svoju svetsku premijeru treba da doživi na sajmu automobila u Parizu krajem meseca. 

DS3 Cabrio je zasnovan na modelu sa tvrdim krovom koji se nakon dve godine od lansiranja,  već prodao u 180.000 jedinica. Verzija sa mekim krovom ima iste dimenzije kao i verzija sa tvrdim krovom, 3,95 m dužnu, 1,71 m širinu  i 1,46 m visinu.

Očigledna razlika je u tome što je centralni deo krova dao svoje mesto sklopivom platnu, iako su vrata i lukovi krova ostali netaknuti. Platneni krov je dostupan u tri dizajna pod nazivom black,"Infini" blue i DS Monogramme, a kupci mogu da biraju između 10 različitih boja za okvir krova.

Platno se savija u roku od 16 sekundi pomoću dugmeta na centralnoj konzoli, a može se otvoriti ili zatvori pri brzinama do 120 km/h. Iako Citroen nije u potpunosti uklonio krovnu konstrukciju, ipak je morao da doda strukturna pojačanja oko prtljažniku.

Ukupna težina je povećana za 25 kg, dok je aerodinamika identična hečbek verziji, zahvaljujući dugom spojlerom i aerodinamičkim deflektorima. Francuske kompanije ističe da je DS3 Cabrio je jedini pravi kabriolet sa pet sedišta u svom segmentu i ima najveći prtljažnik od 245 litara.

DS3 Cabrio pozajmljuje pletu motora od standardne verzije sa tvrdim krovom, a odlikovaće se emisijom štetnih gasova od samo 99 g/km.

Automobil će se proizvoditi u Francuskoj, a u Evropi, prodaja počinje početkom iduće godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group