Citroen C5 Aircross stiže u Evropu 24. maja

Više slika

Više slika

Citroen je ponudio novi C5 Aircross model u Kini prethodne jeseni, ali sada će konačno, svoju novu liniju plasirati i na evropsko tržište...

U nekoliko postova na socijalnim mrežama, francuski proizvođač automobila, najavio je dolazak svojih novih terenaca u Evropu, a oni će biti predstavljeni 24. maja.

Bazirani na istoj arhitekturi kao i Peugeot 3008, 5008 i Opel Grandland X, Citroen C5 Aircross modeli dolaze u obliku kompakt terenaca takođe. Nova linija francuskog proizvođača predstavljaće direktnog konkurenta vozilima kao što su druga generacija Nissan Qashqai i peta generacija Toyota RAV4 modela. Sve jedinice namenjene evropskom tržištu biće kreirane u Renu.

I dalje nije poznato da li će ova firma redizajnirati ove modele kako bi se razlikovali od kineskih varijanti, ali za sada znamo nešto malo o njihovom izgledu. Takođe znamo da su opremljeni 12,3 inča velikim digitalnim instrument tablama, osmoinčnim informativno zabavnim sistemima, bežičnim punjačima za mobilne telefone i ostalim modernim funkcijama.

U Narodnoj Republici Kini, Citroen C5 Aircross ponuđen je u dve benzinske varijante, sa 165 i 200 ks, koje su uparene sa šestostepenom automatskom transmisijom. Novi C5 Aircross modeli dobiće i priključne hibridne verzije sa pogonom na svim točkovima, sastavljene sa nekom od prethodno pomenutih jedinica praćenih sa dva električna motora, radi kombinovanog izlaza od 300 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group