Citroen C4 dobija automatik radi komfora i efikasnosti

Više slika

Više slika

Nakon zamene Picasso, radi Spacetourer imena, MPV verzija novog Citrone C4 opsega, sada dobija novu opciju i vidu EAT8 automatskog menjača...

Novi osmostepeni automatski menjač inicijalno će biti ponuđen samo u paru sa dvolitarskim BlueHDi 160 motorom, za koji Citroen tvrdi da će postati saputnik nekoliko novih motora tokom ove godine.

U poređenju sa odlazećom šestostepenom transmisijom, novi osmostepeni automatski menjač ponudiće do 7% manju potrošnju goriva, zahvaljujući dodatnom paru brzina, ali i produženi operacioni opseg start stop sistema. Novi menjač takođe je dosta kompaktniji i lakši za 2kg u poređenju sa modelom koji menja.

Citroen tvrdi da je i vozački komfor ovog modela popravljen zahvaljujući novom menjaču i glatkom prenosu brzina. Komplet ručnih pedala montiranih na volanu, takođe omogućuju vozačima promenu brzina.

Novi Citroen C4 Spacetourer i njegov veći rođak Grand C4 Spacetourer nastavljaju da nude prostor za devet putnika, kombinujući veoma atraktivan stil i pametna, porodično orijentisana, rešenja u svojim kabinama.

Prvi primerci novog Citroen C4 Spacetourer modela mogu biti očekivani u maju na francuskom tržištu, a njegove cene će startovati sa 33.850 evra u petosed varijanti i od 35.050 evra u sedmosed Grand C4 Spacetourer opciji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group