Citroen C4 Cactus službeno predstavljen

Osmišljen kao automobil koji će "kupcima doneti više onog što je stvarno bitno" proizvodni C4 Cactus verno prati linije konceptnog modela, ali i ideju koju je taj model prezentovao...


Odnosno, ponuditi kupcima dizajnom privlačno i moderno vozilo, više nego pristojenog nivoa opremljenosti uz prihvatljivu cenu. 

Cena trenutno još uvek nije poznata, ali recimo ukratko da je C4 Cactus vozilo dužine 4,16 m, širine 1,73 i visine 1,48 m i međuosovinskog razmaka od 2,6 m. Spoljašnjost mu je jedinstvena, ali opet prepoznatljivo Citroenova, a unutrašnjost uređena sa naglaskom na udobnosti i jednostavnosti. 

Sa konceptnog modela su preneti tzv. Airbumps-i zaduženi za zaštitu karoserije od udara manjih brzina. U unutrašnjosti se posebno ističu tzv. "sofa sedišta", digitalna instrumentna zabla i 7-inčni središnji ekran kao osnova standardnog infotainement sistema.

Za sada još nisu objavljeni potpuni tehnički detalji, ali potvrđeno je da ovaj model teži 965 kg, što je 200-tinjak kilograma manje od C4. Takođe, iz Citroëna su potvrdili i da će imati benzinsku verziju sa emisijom ugljen dioksida manjom od 100 g/km i diesel sa prosečnom potrošnjom od 3,1 l/100 km. 

Prvi javni nastup ovog automobila je zakazan za ženevski auto salon početkom narednog meseca, a nedugo zatim će započeti i njegova prodaja.

O.R.



Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group