Citroen C3 stiže na tržišta

Više slika

Više slika

Kompanija Citroen najavila je svoje nove modele C3 Aircross kompaktnih krosover modela, pred njihovo lansiranje prvog novembra u Velikoj Britaniji...

Novi Citroen C3 Aircross predstavlja sestrinski automobil Opel Crossland X modelu i sledećoj Peugeot 2008 liniji, ali i poslednji dodatak krosover opsega francuske kompanije, kao njegov najmanji član.

Novi krosover će ponuditi 85 različitih personalizovanih kombinacija kako bi se uklopili u poseban dizajn i obilje tehnologija koje će zadovoljiti širi auditorijum, uključujući i 3D navigaciju sa glasovnim kontrolama, start i ulaz bez ključa, kamere, upozorenje na prelazak u drugu traku i detekciju mrtvog ugla.

Citroen tvrdi da će novi C3 Aircross ponuditi najbolji prostor za putnike u klasi i modularan prtljažni prostor koji će moći opciono da se proširi do 520 litara kada se zadnja klupa pomeri unapred.

Uprokos krosover izgledu automobila, mali Citroen C3 Aircross neće biti ponuđen sa pogonom na sva četiri točka, ali francuski proizvođač može da doda takozvani Grip Control sistem zajedno sa  Hill Descent asistencijom, što svakako poboljšava obrtaje pri različitim scenarijima vožnje.

Informativno zabavni sistem sa monitorom od 7" grupiše zajedno sve glavne funkcije automobila, uključujući klimu, radio, telefon i navigaciju. Android Auto, Apple CarPlay i Mirrorlink takođe predstavljaju standard, kao i pomenuta 3D navigacija sa glasovnom kontrolom. C3 Aircross predstavlja prvi Citroen koji poseduje konzolu za bežično punjenje mobilnih uređaja.

Opseg motora uključuje trocilindrične PureTech benzinske jedinice i četvorocilindrični BlueHDi agregat u različitim stepenima tjuninga. U liniji benzinskih motora i ulaznom opsegu dolazi verzija sa 1,2 litre zapremine, unutrašnjim sagorevanjem i 82 ks, a ovu jedinicu prate varijante turbo motora sa 110 i 130 ks koje kompletiraju ponudu. Dizel modeli dobijaju BlueHDi agregate u varijantama od 100 i 120 ks. Šestostepeni automatski menjač dostupan je uparen sa svim turbo benzinskim modelima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group