Citan dobio sedam sedišta i dva nova motora

Mercedesova verzija Renault Kangooa je porasla u dužinu. Njegova putnička verzija od sledećeg proleća će biti dostupna u produženoj varijanti sa sedam sedišta.

Model zasnovan na najdužoj verziji Kangooa, onoj dugačkoj 4.705 mm, nije jedina novina kod ovog lakog komercijalnog vozila jer su tu i dva nova motora koja mu je ustupio Renault…

Renault je ponovno ispunio svoj deo partnerstva koji su on i Mercedes potpisali pre dve godine. Mercedesova verzija je dobila još dva Renaultova motora – 1.2-litarski benzinac i 1.5-litarski dizel agregat.

Mercedes Citan 111 CDI pokreće 1.5-litarski dCi motor sa 110 KS i 240 Nm obrtnog momenta. On Mercedesovom dostavnom vozilu osigurava ubrzanje do stotke za 12.3 s i maksimalnu brzinu od 170 km/h. Kada je od potpomognut start/stop sistemom koji je deo BlueEfficiency dodataka, potrošnja ovog modela ne prelazi 4.4 l/100 km.

Uz dizelaš tu je i novi benzinski motor. Renaultov 1.2-litarski TCe sa 114 KS donosi maksimalnu brzinu od 173 km/h i ubrzanje do sto za 11.7 s. Potrošnja goriva benzinca nešto je veća, i iznosi 6.1 l/100 km. I jedan i drugi motor upareni su sa šestostepenim ručnim menjačem.

Izvor: media.daimler.com

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group