Chrysler Portal u proizvodnji nakon 2018. godine

Fiat Chrysler Automobiles grupacija, objavila je da će proizvesti model Chrysler Portal, ili nešto veoma slično, nakon 2018. godine.

Predstavljen na sajmu automobila CES 2017 i zvanično prikazan na događaju u Detroitu ove godine, Portal predstavlja koncept potpuno električnog kombija. Sudeći po šefu FCA grupacije Serđu Markioneu, ovaj model će se ponašati kao peta generacija automobila ovog brenda.

Niko od prisutnih FCA zvaničnika na sajmu nije želeo da otkrije da li će Portal izaći na tržište takav kakav jeste, ali to deluje kao veoma moguć scenario. Takođe je veoma moguće da će kompanija Craysler kompletirati svoj model Pacifika uz pomoć električnog kombija i osloniti se na njega radi usavršavanja dizajna i pogonskog sklopa.

U razgovoru sa lokalnim predstavnicima medija na tekućem sajmu u Detroitu, direktor brenda je izjavio da se uopšte ne stidi da kaže kako kompanija vidi svoj projekat modela Portal kao budućnost porodičnog transporta. I dok se ljudi pitaju da li je ovo kombi, krosover ili transportno vozilo, iz brenda tvrde da je ovo samo peta generacija njihovih automobila.

Pored svog pogonskog sklopa, Chrysler Portal podržava automomni sistem vožnje trećeg nivoa, a poseduje navigacione senzore i radare. Ono što je budućim kupcima najvažnije, sva oprema koja se može pronaći u modelu Portal može biti modifikovana, unapređena i usavršena kako bi pružila još veće nivoe autonomnosti.

N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group