CHRYSLER 300C 3.0 V6 MultiJet II

Chrysler 300C dolazi na tržište Evrope sa interesantnom pričom i dva različita naziva...

Poslednja generacija se dobro prodavala u Velikoj Britaniji, zahvaljujući privlačnoj kombinaciji američkog mafijaškog stila i pristupačne cene. A kako će to funkcionisati sada, kada ovaj model dobija Lancia dizajn i kada će se u stvari prodavati širom Evrope kao Lancia Thema? Zapravo, rezultat je impresivan, jer je nastao zaobljeni salonski executive automobil.

Testirani model ima 3.0-litarski V6 dizel sa 236KS, koji šalje snagu na zadnje točkove preko automatskog petostepenog menjača. Verzija istog pogonskog agregata sa 188KS biće dostupna u Velikoj Britaniji od lansiranja ovog modela u proleće 2012., kao i sa osmostepenim ZF automatskim menjačem. Uprkos 20-inčnim točkovima, testirani automobil se ponašao dobro na putu, ne pokazujući znakove da mu neravan put predstavlja problem, tako da je vožnja bila glatka i udobna. Ovo je dopadljiv i dobar automobil. Cene neće biti potvrđene do lansiranja, ali mi ne bismo oklevali da preporučimo novi Chrysler 300C, odnosno Lancia Thema za nas na evropskom tržištu, ako vam je prostranost prioritet i ako vam se dopada poseban stil ovog automobila. Vrlo je moguće da u Evropu stigne i najsnažniji 300 SRT8, koji bi sa svojim 6,4 litarskim motorom i 465KS bio konkurencija velikim sportskim sedanima u Evropi.

Chrysler će nastaviti da se širi u Evropi kao Lancia, a u Velikoj Britaniji sa oznakom Chrysler.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group