Chiron Super Sport ’57 One of One’ u čast zadivljujućieg Type 57 SC Atlantic klasika

U svetu automobilske izuzetnosti, određeni automobili prevazilaze granice vremena i postaju trajni simboli zanatstva i inovacije.

Jedno takvo remek-delo je Bugatti Type 57 SC Atlantic, kreacija legendarnog Žana Bugatija. Kako se približavamo 90. godišnjici njegovog postojanja, stvorena je izuzetna počast u obliku „57 One Of One“, Bugatti Chiron Super Sport po meri. Superautomobil je rezultat uspešne saradnje između strastvenog kupca sa smelim idejama i kreativnog dizajnerskog i inženjerskog tima kompanije Bugatti.

Priča počinje pre dve decenije kada je kupac, entuzijasta automobila, prvi put ugledala Type 57 SC Atlantic u Mullin automobilskom muzeju u Oknardu. Očarana njegovim bezvremenskim dizajnom, odmah se zaljubila u automobil. Nije ni znala da će se njen san o posedovanju Bugatti automobila ostvariti na njen 70. rođendan kada ju je suprug iznenadio ličnim pozivom da konfiguriše sopstveni Chiron Super Sport u sedištu brenda Bugatti u Molshajmu u Francuskoj.

Put stvaranja '57 One Of One' započeo je kada su prošli pored modela Type 57 SC, automobila koji je na nju ostavio neizbrisiv utisak dve decenije ranije. Ovaj trenutak je označio početnu tačku za proces zajedničkog stvaranja koji je trajao više od godinu dana.

Živo sećanje ove ljubiteljke na upečatljivu srebrno plavu nijansu Type 57 SC Atlantic igralo je ključnu ulogu u procesu prilagođavanja. Postizanje tačne boje bio je pedantan zadatak koji je odveo dizajnere u Gugenhajm muzej u Bilbau, gde je originalni automobil bio izložen. Cilj je bio da ponovo stvori emociju koju je kupac osetio pre dve decenije, obezbeđujući da svaki pogled na njen Chiron Super Sport izazove isto divljenje.

Odavanje počasti legendarnom Type 57 SC Atlantic uz pridržavanje Bugatti filozofije „Forma prati performanse“ predstavljalo je jedinstven izazov. Tim Sur Mesure je sarađivao sa Bugatti inženjerima kako bi stvorio modernu interpretaciju koja je zadržala suštinu originalnog dizajna. Rezultat je Chiron Super Sport sa novom rešetkom, uglađenim vertikalnim linijama i harmoničnim spojem istorije i inovacija.

Pažnja posvećena detaljima proširila se i na enterijer, gde je kupac odabrao „Gaucho“ kožu kako bi upotpunio spoljašnji dizajn. Ručno prošivene siluete Atlantica krase panele na vratima, a prilagođeni umetak na centralnoj konzoli ponosno deklariše „57 One Of One“. Legendarna skulptura Rembranta Bugatija “Slon koji pleše” je delikatno izvezena na naslonima za glavu, što predstavlja predstavu i za automobilsku izuzetnost i za umetničko nasleđe. Dizajn je uparen sa Super Sport točkovima sa pet krakova koji kombinuju polirani hrom i istu plavu boju kao original.

„Kreacija poput „57 One Of One“ odgovara našoj ponudi, spajajući strastvenog kupca sa smelim idejama sa našim beskrajno kreativnim i talentovanim dizajnerskim i inženjerskim timovima. Rezultat je novo poglavlje koje oduzima dah u legendi o Type 57 SC Atlantic. Type 57 SC Atlantic će uvek biti ikona i ovaj najnoviji omaž može sa ponosom da se nađe pored njega na travnjacima budućnosti“, zaključuju iz kompanije Bugatti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group