Chevrolet Bolt startuje sa masovnom prodajom

Više slika

Više slika

Američki brend Chevrolet navodno oseća veliki pritisak redizajniranog automobila Nissan Leaf, a ovaj proizvođač je najavio da Bolt sada dobija svoja prodajna mesta širom sveta.

Procenjena na 37.495$ pre podsticaja, Bolt linija sastoji se od pakovanja litijum-jonskih baterija sa 60 kWh, koje napajaju električni motor dobar za 200 ks i 360 Nm obrtnog momenta. Ovo je dovoljno kako bi ova jedinica ubrzala do sto km/h iz mesta za manje od 6,5 sekundi i poseduje procenjeni prelazni opseg od oko 383 kilometra.

Pored ovog ekološki ispravnog pogonskog sklopa, model Bolt dolazi opremljen automatskom kontrolom klima uređaja, audio sistemom sa šest zvučnika i ekranom osetljivim na dodir, veličine 10,2", informativno zabavnim sistemom sa Android Auto i Apple CarPlay kompatibilnostima. Vrhunski model opsega Bolt Premier, odlazi korak dalje i u ponudu dodaje kožne presvlake, grejanje sedišta i kamere koje pružaju pogled oko čitavog vozila.

Bolt će se uskoro susresti sa svojim ljutim suparnikom koji dolazi u vidu 2018. Nissan Leaf automobila, koji će se pojaviti u svim predstavništvima na svetskom tržištu početkom sledeće godine. Redizajnirani model poslednjepomenutog automobila, poseduje usavršen pogonski sklop koji se sastoji od litijum-jonskih baterija od 40 kWh, koji napaja električni motor sa147 ks i 319 Nm obrtnog momenta. Ovo je dovoljno kako bi linija posedovala procenjeni prelazni opseg od 241 km.

Iako će dodatne informacije o cenama i ostalim karakteristikama modela Leaf doći nedugo nakon za ovim vezanim za liniju Bolt, poznato je da će automobil startovati sa cenom od 29.000 dodlara pre svih podsticaja. Ova razlika od 7.505 dolara može učiniti Leaf nešto pristupačnijim ili se ipak, pokazati kao glavni rezultat ondosa cene i kvaliteta, ostaje da vidimo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group