Cabrera stiže 2014.

Iako smo već ranije znali da će naslednik Gallarda na tržite stići naredne godine, čemu je u prilog, između ostalog, najviše govorila vest da je Lamborghini pre par dana proizveo poslednji primerak Gallarda, sada je iz Sv. Agate stigla i službena potvrda, dok bi prve službene informacije o ovom automobilu trebale da budu objavljene pre kraja ove godine, odnosno pred Božić. 



Pretpostavlja se da će novi razjareni bik nositi oznaku Cabrera i da će ga pokretati atmosferski 5,2 V10 motor snage oko 600 KS i najvećeg obrtnog momenta oko 550 Nm. Pogon bi trebao da bude na sva četiri točka, a snaga i momenat će se na njih prenositi putem 7-stepenog menjača. U ponudi se, prema nekim izvorima, uopšte neće nalaziti ručni menjač (ali o tome je još uvek prerano govoriti), ali zato bi posebne verzije mogle dođu sa pogonom samo na zadnje točkove. 

Osnovu će činiti lagani modularni prostorni okvir izrađen od aluminijuma i karbonskih vlakana, što je svojevrsni kompromis sa obzirom da će u osnovi biti isti, ali dužeg međuosovinskog razmaka (radi veće udobnosti), koristiti i sledeći Audi R8, pa je time iz igre ispao u piotpunosti karbonski prostorni okvir. Dimenzije će mu neznatno narasti pa će mu dužina iznositi oko 4500 mm, dok se visina i širina gotovo i neće menjati. 

Dizajnom, novi model će biti prepoznatljivi pripadnik ove porodice, a na styling će uticati koncept Sesto Elemento koji bi trebao da bude inspiracija i za enterijer Cabrere. Karoserija će biti izrađena od plastike ojačane karbonskim vlaknima i aluminijuma, a ukupna masa automobila će se kretati ispod 1500 kg. 

Službena premijera ovog automobila se očekuje na ženevskom auto salonu u proleće 2014, a na priloženim slikama možete videti test prototip.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group