Bugatti predstavio svoj prvi Centodieci u boji slavne klasične linije

Kompanija Bugatti predstavila je svoj prvi, od svega deset planiranih Centodieci modela koje će kreirati u skorijoj budućnosti...

Kao omaž slavnom EB110 automobilu, nastalom devedesetih godina prošlog veka, prvenac nove kratke serije stigao je u boji koja poseduje ogromno značenje za francuski brend i čitavu liniju.

Boja prvog modela, EB110 Blue, nastavlja sa svojim zaveštanjem i predstavlja veliki deo moderne istorije kompanije Bugatti, tako da je i danas sinonim automobila po kome je dobila ime. Ne samo da je ovaj klasični superautomobil predstavljen svetu u ovoj prelepoj nijansi plave, već je fabrika u kojoj je izgrađen dobila istu boju i kasnije postala poznata kao Fabricca Blu.

Stoga, ovo je potpuno prikladna nijansa za ovaj moderni model, baziran na liniji Bugatti Chiron. Točkovi novog modela, sa druge strane, finiširani su u EB110 Sport Silver nijansi, kako bi se nova mašina uklapala sa novim vlasnikovim EB110 GT automobilom, koji poseduje identičnu kombinaciju boja.

Enterijer takođe odaje počast klasičnom superautombilu sa prošivenim kožnim presvlakama na sedištima, u obrascu nalik šahovskoj tabli, tako da novi hiperautomobil u potpunosti preuzima inspiraciju od svog prethodnika i potpuno je modernizuje. Bugatti je posebnu pažnju pružio detaljima u enterijeru putničke kabine, koja je zahtevala šesnaest nedelja za kompletiranje. Ovi silni radni sati uključuju i jedan čitav dan posvećen celokupno inspekciji sedišta i utvrđivanja da li su ona savršena.

Napajan osmolitarskim W16 motorom kompanije Bugatti, Centodieci dolazi sa astronomskih 1.570 ks i može ubrzati do stotke iz mesta za svega 2,4 sekunde. Ova mašina je zatim u mogućnosti da nastavi sve do svoje maksimalne brzine od 380 km/h.

Ograničena na svega 10 primeraka, Centodieci linija rasprodata je gotovo odmah nakon što su planovi za njeno stvaranje predstavljeni putem prototipa na Monterey Car Week događaju 2019. godine, istog dana kada je obeleženo 110 godina od rođenja osnivača kompanije Etorea Bugatija. Što je još interesantnije i kako je sam Bugatti priznao, uspeh novog automobila podigao je i cenu klasičnih EB110 modela, koji se sada prodaju za cifre i do dva miliona dolara, od kako je Centodieci predstavljen.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group