Bugatti i Rimac zvanično udružuju snage radi razvijanja zajedničih modela

Više slika

Više slika

Nakon nekoliko meseci govorkanja i spekulisanja, Porsche je zvanično objavio da su kompanije Bugatti i Rimac udružile snage...

Kao deo ovog ugovora, kompanije formiraju novo poslovno partnerstvo poznato kao Bugatti-Rimac. Saradnja će svoje poslovanje bazirati u Zagrebu i biće zvanično uspostavljena tokom poslednje četvrtine ove godine.

Ovaj poslovni potez i dalje zahteva odobrenje trgovinskih komisija nekoliko zemalja, ali će Rimac posedovati kontrolu u zajedničkoj proizvodnji, sa 55% udela u poslovanju. Porsche će zadržati ostalih 45%, ali vredi napomenuti da nemački brend poseduje 24% kompanije Rimac, takođe.

Inicijalno se neće previše stvari promeniti po pitanju kompanije Bugatti, koja će nastaviti da proizvodi Chiron modele, dok će Rimac lansirati svoju Nevera liniju. Međutim, zajednički modeli kreirani u saradnji dva brenda takođe predstavljaju dugoročne planove. Porsche je dodao da će Bugatti Automobiles S.A.S. nastaviti da postoji, izjavivši da će njihovi modeli biti kreirani u Molšajmu kao i obično.

Sa svim ovim na umu, Bugati će imati sekundarnu ulogu, jer će Mate Rimac biti izvršni direktor novog zajedničkog putovanja. Porsche će dobiti ulogu strateškog partnera, dok će izvršni direktor nemačkog proizvođača, Oliver Blume, postati član nadzornog odbora Bugatti-Rimac brenda, pored Lutza Meskea, koji je trenutno zamenik predsedavajućeg upravnim odborom kompanije Porsche i član izvršnog odbora za finansije i IT.

U izjavi, Mate Rimac je rekao da: "Bugatti i Rimac predstavljaju savršenu kombinaciju i oba brenda u saradnju unose veoma bitna sredstva, jer se naš brend pokazao kao pionir u industriji električnih tehnologija, dok Bugatti poseduje ekspertizu dužu od jednog veka u kreiranju vrhunskih automobila, unoseći neverovatnu tradiciju, koja je posebna u istoriji automobilske industrije. Zajedno, mi možemo da stvorimo jedno jezgro znanja, spojimo naše tehnologije i sredstva kako bismo ostvarili veoma posebne projekte u budućnosti."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group