Bugatti Divo je brži od Chirona i lakši za vožnju

Prve recenzije novog superautomobila su počele da pristižu...

Dugoočekivani superautomobil nedavno je počeo da se isporučuje svojim prvim vlasnicima, a nekolicina srećnika uspela je da ga se dokopa i da ga testira u novinarske svrhe. Mi, nažalost, tu priliku nismo dobili, ali vam možemo preneti utiske drugih automobilskih testera, kao što je ekipa Top Gear.

Oni su otkrili da je novi Divo bolji od Chirona zbog dva razloga, zato što je brži i zato što je lakši za vožnju. Test vozači su rekli da  se on vozi poput Golfa, da je lak za upravljanje i manervisanje i da ga i početnik može sa lakoćom voziti. To ga čini ultamitivnim super vozilom i znači da je on pogodan za sve tipove vozača.

Proizvodnja Diva ograničena je na 40 jedinica, a svaka košta 5 miliona evra (6 miliona dolara) plus porez. Međutim, da biste imali pravo na kupovinu, već morate posedovati Chiron, koji podiže ukupne troškove na oko 7,5 miliona eura bez poreza.

Ono što ćete dobiti zauzvrat je jedinstveni dizajn koji nema mnogo zajedničkog sa „mainstream“ Chironom. Doterani izgled poboljšao je aerodinamiku, a Divo dodaje i dodatnih 90 KS potisne sile. Najuočljivije promene su novi prednji i zadnji kraj, veći usisnici za vazduh, širi prednji spojler, nova prednja i zadnja svetla i različite obloge na četvorostrukim izduvnim cevima.

Napajanje dolazi iz Bugattijevog poznatog 8,0-litarskog V16 sa četvoro turbo motorom koji i dalje proizvodi 1.500 KS , raketirajući hiper automobil na 100 km / h za samo 2,4 sekunde i do maksimalne brzine do 380 km / h.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group