Bugatti Divo debituje sa 1.500 ks i linijom od 40 jedinica

Više slika

Više slika

Bugatti Divo je definitivno jedan od najiščekivanijih modela koji su predstavljeni na Pebble Biču, a sada je francuski brend zvanično predstavio svoj model...

Dizajniran kako bi nastavio tradiciju kreiranja automobila ove kompanije, Divo poseduje unikatan dizajn koji deli nešto sličnosti sa modelom Chiron. Brojne stilske promene fokusirane su na popravljanje aerodinamike i Bugatti tvrdi da su modifikacije rezultirale sa dodatnih 90 kg potiska.

Napred, Divo je opremljen potpuno novim panelima, sa većim usisnicima vazduha i širim prednjim spojlerom. Ove promene pomogle su značajno prilikom popravljanja sile potiska i hlađenja automobila. Kada smo kod poslednjeg, kočnice se hlade iz četiri nezavisna vazdušna izvora sa svake strane vozila, a vazduh protiče pod visokim pritiskom od prostora iznad prednjih branika, putem krila, dok se jedna struja ubrizgava u prednji hladnjak i širi se ka gumama.

Dizajneri su veliku pažnju posvetili krovnoj konstrukciji i kreirali je na takav način da je efektivno postao NACA usisnik vazduha. Zajedno sa posebno dizajniranim poklopcem motora, ovakva konstrukcija omogućuje veoma velikoj količini vazduha da odlazi u motorni deo, kako bi efikasno hladila osmolitarsku W16 jedinicu.

Ostale, ključne stilske promene uključuju nove farove i veće difuzore, dizajnirane kako bi smestili sistem od četiri izduvne grane. Dizajneri su takođe postavili i novi repni spojler, koji duplira svoju funkciju kao vazdušna kočnica. Ovo zadnje krilo šire je za 23% od onog na modelu Chiron, dok iz kompanije Bugatti tvrde da značajno popravlja silu potiska i kočione performanse.

U pogonskom delu, poznati kvad turbo osmolitarski W16 motor nastavlja da proizvodi 1.500 ks, ali iako se ova linija agregata nastavlja, Bugatti tvrdi da Divo neće posedovati mod maksimalnog ubrzanja i da će njegova maksimalna brzina biti limitirana na 380 km/h.

Nova ograničena linija automobila dobila je ime po francuskom trkačku Albertu Divu, a njegova proizvodnja biće obeležena sa 40 jedinica. Svaki od automobila poseduje cenu od pet miliona evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group