Bugatti Chiron oborio brzinski rekord

Chiron je sada prvi produkcioni automobil koji je postigao brzinu od 490 km/h...

Svi zamo da su Bugatti automobili ekstremno brzi, ali novi Chiron model uspeo je da ostvari nešto nezamislivo. Ovaj automobil je uspeo da probije barijeru od 480 km/h, odnosno 300 m/h i da psotane najbrži produkcioni automobil koji se legalno može voziti na javnim putevima.

„Kakav Rekord!Oduševljeni smo i šokirani da smo uspeli da postanemo prvi auto proizvođač koji je ostvario ovu brzinu. Ovo je rekord koji će se pamtiti godinama i koji će zadati novi zadatak drugim auto kompanijama.Želeo bih da se zahvalim svima u Bugatti timu, ali i vozaču Endi Volasu na njegovoj spektakularnoj vožnji“, rekao je Stefan Vilkenman, predsednik Bugatti kompanije.

Bugatti je na ovaj način zadao zadatak svim drugim auto kompanijama koje prave hiperautmobile, tako da smo sigurni da ćemo u skorijem periodu videti i druge kompaije koje pokušavaju da ostvare ove brzine i da pobede fenomenalni Chiron model.

Pogledajte video klip:

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group