Bugatti Chiron dobio unapređenje

Više slika

Više slika

Popularni superautomobil postao je još moćniji...

Chiron polako postaje brend za sebe, jer sada postoji toliko verzija da ih je jako teško pratiti i sve zapamtiti. Bugatti je ponovo odlučio da donese neke promene i novine na već ponzati Chiron model, pa ga je unapredio , ojačao, ali i dodao nove karoserijskee detalje koji poprilično osvežavaju izlged automobila.

Prva stvar koja je promenjena, odnosno unapređena na vozilu, jeste moćni 8.0 litarski W16 motor koji i dalje proizvodi 1500 KS, ali sada je broj obrtaja sa 6700, povećan na 6900, što dovodi do većeg ubrzanja i veće maksimalne brzine.

Promene na menjaču uključuju novi i bolji prenosni sistem, koji pozitivno utiče na isporuku snage i reakciju motora. Šasija takođe posedue značajne nadogradnje, uključujući 65% čvršće prednje opruge i 33% čvršće zadnje opruge. Unapređeni Chiron vozi se na lakšim Aero točkovima, dizajniranim da poboljšaju aerodinamiku i ventilaciju kočnica. Felne su obučene posebnim Bugatti Sport Cup 2 R gumama razvijenim od Michelin-a, veličine 285/30 R20 napred i 355/25 R21 pozadi.

U odeljenju za kočenje, Bugatti se odlučio za nove titanijumske pločice kočnica i lakše diskove koji zajedno sa lakšim legurama čine Chiron P 42 kilograma lakšim od običnog modela.

Bugatti je promenio i Chironovu spoljašnjost, pri čemu je novi model dobio aerodinamički optimizovanu prednju masku sa većim usinicima, većom rešetkom i novim razvodnikom, a  svi novi delovi izrađeni su od karbonskih vlakana.

Bugatti će od druge polovine 2020. godine proizvoditi samo 16 Chiron Pur Sport modela i to će biti zvaničan naziv unapređenog modela, a svaki će imati cenu od 3,2 miliona evra.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group