Bugati Chiron ima najsnažniji klima uređaj od svih automobila

Iz Bugattija kažu da klima koja se nalazi u Chiron modelu može da razhladi stan od 80 kvadrata...

Iako je klimatizacija u automobilima dostupna već 80 godina, neki sistemi funkcionišu bolje nego drugi. To se posebno odnosi na Chiron model i njegove derivate jer imaju kompresor za klimatizaciju i dva kondenzatora.

Model takođe ima oko 9,5 metara linija klimatizacije i može da komprimira približno 3 kg rashladne tečnosti, od pritiska od oko 2 bara do 30 bara u minuti. Bugatti kaže da Chiron ima sistem klimatizacije koji je dovoljno moćan da ohladi stan od 80 kvadratnih metara i to sa lakoćom, što znači da je reč o prilično moćnom rashladnom sistemu.

Međutim, postavljanje klima uređaja u Chiron nije baš jednostavno kao što se čini. Kako je objasnila inženjerka Julia Lemke, Bugatti je poznat po svojim maksimalnim brzinama i to predstavlja ozbiljne izazove jer se u konvencionalnim vozilima vazduh ubacuje u unutrašnjost na donjem kraju vetrobranskog stakla, ali u Bugattiju se to događa na drugom mestu, zbog aerodinamike vozila. Kompanija je kreirala sofisticirani sistem, sa dodatnim poklopcem vazduha i optimizovanim duvačem, koji obezbeđuje da vazduh ulazi u kabinu i da je hladi.

Sigurni smo da oni koji kupuju ovaj automobil ne razmišljaju o klimi, već o performansama, ali lepo je znati da za utrošene milione dobijate i najbolju klimu na tržištu.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group