Buba i Pasat dobijaju nove dvolitarske motore

Nedugo nakon što je novi 2018. VW Tiguan stigao kod ovlašćenih dilera sa svojim novim dvolitarskim TSI motorom, dobili smo informaciju da će se isti pridružiti modelima Passat i Beetle...

Novi motor je internacionalno poznat kao Gen3.B, primenjen prethodne godine na modelima Audi A3 i Audi A4 Ultra i razvijen je na bazi EA888 agregata.

Obilje mehaničkih promena razdvaja Gen3.B od EA888 motora, uključujući tu i nove klipove, redizajnirane ventile, 11.7:1 rejting kompresije i veći pritisak ubrizgavanja goriva.

Kada je smešten u najnovijem modelu Tiguan, motor isporučuje 180 ks pri 4.400 rpm i 300 Nm obrtnog momenta pri 1.600 rpm. Kako svetski mediji bliski temi tvrde, ove cifre će biti prebačene u modele Passat i Beetle, što znači da će oni posedovati po 14 ks i 50 Nm obrtnog momenta više od trenutnog motora koji dele.

Komplemetnirajući povećanju snage dolazi i poboljšana ekonomičnost goriva, dok iz kompanije VW tvrde da će Passat biti efikasniji za 8% od odlazećeg modela. Tiguan i Beetle sigurno dobijaju ista poboljšanja.

N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group