ATS trkačka mašina dobija još lakše izdanje sa gotovo 600 ks

Italijanska kompanija ATS, poznata po svojim trkačkim RR Turbo Club Sport modelima i ulično legalnim GT automobilima, predstavlja RR Turbo Serie Carbonio jedinicu, koja je još lakša verzija njihovog takmičarskog modela zahvaljujući karoseriji od ugljeničnih vlakana i karbonsko-keramičkim diskovima kočnica...

Baš kao i RR Turbo Club Sport model predstavljen pre dve godine i zvanično izbačen 2020., Serie Carbonio je kreiran sa cevastim ramom i rol barom odobrenim od strane FIA. Srednje montirani dvolitarski turbo četvorocilindraš stvara 414 ks u Sport modu i do 592 ks u Corsa režimu rada. Sva ova snaga šalje se na zadnju osovinu putem šestostepenog sekvencijalnog menjača i uz pomoć diferencijala ograničenog proklizavanja.

Zahvaljujući novim panelima karoserije i agresivnijim aerodinamičkim komponentama kompletno kreiranim od ugljeničnih vlakana, Serie Carbonio ne samo da izgleda daleko bolje, već je težak svega 825 kilograma, što je za četrdeset manje od trkačke Club Sport verzije. Ova mašina poseduje i novi komplet karbonsko-keramičkih kočionih diskova od 350 milimetara, sa šestoklipnim aluminijumskim kleštima. Obe verzije automobila poseduju push-rod napred i pull-rod vešanje pozadi, sa elektronski podesivim amortizerima na sve četiri strane.

RR Turbo ispunjava uslove za učestvovanje u 24h Series, VLN, International Endurance Series, International Hill Climb šampionatima i Clubsport trkama, međutim, ovu mašinu vlasnici mogu izvesti i na trkačku stazu, kako bi uživali u neverovatnom adrenalinskom danu. Cene ovih modela startuju sa 136.600 evra, koliko je potrebno izdvojiti za Club Sport varijantu, ili od 164.900 evra za ovaj automobil u Serie Carbonio trkačkom izdanju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group