Brabham predstavio čudovište od 700 KS

Više slika

Više slika

Brabhamova porodica BT62 stekla je novog člana koji nosi naziv BT62R...

Za razliku od svoje dve braće i sestara, ‘R’ se na putu može voziti legalno, što bi ga trebalo učiniti još poželjnijom kupovinom. BT62R je dostupan sa levim ili desnim volanom, u zavisnosti od želje kupaca.

Istaknuti elementi uključuju promenljivu visinu karoserije za vožnju u različitim uslovima novi izduvni sistem za smanjenu buku u kabini, klima uređaj, grejano vetrobransko staklo, opcionalni sistem zvučnika, novi prednji spojler i zadnji difuzor, novi dizajn sedišta i posebne  gume za povećanu trakciju.

 „Lansiranje BT62R je veliko dostignuće za tim u Brabham Automotive kompaiji. Sav potreban dizajn i inženjering za pretvaranje BT62  modela u BT62R uradio je naš tim inženjera, što je sjajno svedočanstvo o njihovom nastojanju i stručnosti “, rekao je izvršni direktor Brabhama, Dan Marks.

„Ovo je značajna prekretnica za Brabham Automotive dok nastavljamo sa lansiranjem našeg sledećeg automobila, koji će biti potpuno homologovani drumski automobil. O ovom uzbudljivom sledećem poglavlju dalje ćemo obaveštavati narednih meseci. “, dodao je on.

BT62R pokreće agregat od 5,4 litara, za koji Brabham tvrdi da je V8 sa najvišim izlazom na tržištu. Proizvodi 700 KS i 667 Nm obrtnog momenta i povezan je na šestostepeni sekvencijalni menjač sa revidiranim odnosima pogodnijim za upotrebu na putu.

Naravno, da bi BT62R mogao da bude legalan na putu, morao je da dobije sistem daljinskog zaključavanja vrata, plus potrebno osvetljenje, bočna ogledala i razne druge pomoćne uređaje, poput digitalne kontrolne table koja radi uz kameru okrenutu prema nazad.

Prvi Brabham BT62R biće isporučen u narednim nedeljama i tačan datum tek treba da bude objavljen.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group