BMW zvanično predstavio svoj najnoviji M3 Touring

Audi RS4 Avant i Mercedes-AMG C6 karavan modeli konačno dobijaju pravog protivnika u upravo predstavljenom BMW, prvom u istoriji kompanije, M3 Touring modelu...

Nakon dugog niza godina stvaranja i razvoja, karavan visokih performansi, baziran na M3 Competition modelu, stiže na tržište sa šestolitarskim trocilindrašem dobrim za 503 ks i 650 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat povezan je ekskluzivno sa osmostepenim automatskim menjačem, koji svu snagu šalje na sve četiri strane putem standardnog M xDrive pogona na svim točkovima. Ova postavka omogućuje da M3 Touring model ubrza do stotke iz mesta za svega 3,6 sekundi, pre nego što dostigne elektronski limitiranih 280 km/h.

Naravno, tu je daleko više vezano za M3 Touring od motora sirovih visokih performansi, jer ovaj model takođe dolazi i sa sportski tjuniranim vešanjem i aktivnim M diferencijalom. Na ovaj sistem postavljeni su ojačani legurni točkovim sa devetnaest i dvadeset inča napred/pozadi, umotani u gume visokih performansi i podržani brutalno snažnim kočionim sisteom koji može stići sa opcionim karbonsko keramičkim diskovima.

Zahvaljujući svim ovim poboljšanjima, M3 Touring može obrnuti krug oko Nirburgringa u okviru od 7:35,060 što je novi rekord za karavan modele. Međutim. Ovo je daleko impresivnije vreme kada se uzme u obzir da je ovaj karavan brži od M5 Competition i druge generacije Honda NSX/Acura modela.

Što se tiče ostatka automobila, ne predstavlja nikakvo iznenađenje što on prati stope M3 i M4 linia. Kao rezultat toga napred se nalazi velika prednja maska, aerodinamični retrovizori i sportski izduvni sistem sa četiri grane. Sa svim ovim karakteristikama, ali i prtljažnim prostorom velikim 1.510 litara, novi model obećava najpraktičniji M3 svih vremena.

Kada je reč o enterijeru, novi model prati rešenja koja su već primenjena na 2023 M3 modelima i prisvaja Curved Display sistem koji se sastoji od digitalne instrument table velike 12,3 inča i 14,9 inča velikog informativno-zabavnog segmenta. Njima su priključeni Merino kožna sedišta i sportski upravljač.

Nova linija kreće sa proizvodnjom ovog novembra, dok će nemački kupci moći da se upišu u knjigu porudžbina od septembra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group