BMW X5 - Lep i praktičan

BMW X5, osnivač SAV segmenta i nosilac titule najprodavanijeg automobila u klasi sa više od 1.3 miliona prodatih jedinica od lansiranja prve generacije, ulazi u novo poglavlje u svojoj uspešnoj istoriji.

Sa trećom generacijom X5 modela BMW ponovo postavlja reper moćnog dizajna, unutrašnje prostranosti i luksuza, prilagodljivosti, zadovoljstva u vožnji, efikasnosti i inovativne opreme.

Novi BMW X5 nudi kupcima siguran „all-around“ paket opreme koji može zadovoljiti najraznovrsnije zahteve. Karakteristična evolucija dizajna karoserije u odnosu na prethodni model, moćan prednji kraj sa duplim okruglim farovima koji se ulivaju u masku hladnjaka, elegantno izdužena silueta, privlačna bočna linija iznad atletski izvajanih blatobrana, horizontalne linije i zategnute površine zadnjeg kraja; odlike koje uvećavaju aerodinamičnost su skladno integrisane u celokupni dizajn.

Sa više prostora za individualizaciju, vlasnici mogu da izaberu novi Design Pure Experience ili Design Pure Excellence paket, kao i M Sport paket. Unutrašnjost i spoljašnjost ovog vozila mogu biti poručene u skoro svakoj kombinaciji. Novi BMW X5 pruža podignutu poziciju za sedenje, nisko postavljenu instrument tabla sa horizontalnim linijama koje se protežu ka vratima, poboljšanu prilagodljivost enterijera zahvaljujući 40:20:40 podeli zadnjih sedišta, kapacitet prtljažnika 650-1870 litara, automatsko upravljanje prtljažnikom kao deo standardnog paketa opreme, prtljažnik koji se moze otvarati i zatvarati pomoću daljinskog upravljača i sa vozačevog sedišta, kao i zadnja komforna sedišta i dodatni treći red koji su mogući kao opcije. Na raspolaganju su sledece varijante motora: BMW X5 xDrive50i sa novom generacijom V8 motora (330kW/450KS), BMW X5 xDrive30d sa revidiranim šestocilindričnim rednim motorom (190kW/258KS) i BMW X5 M50d M vozilo sa tri-turbo šestocilindričnim rednim motorom (280kW/381KS). Od decembra 2013. godine BMW X5 xDrive40d, BMW X5 xDrive35i, BMW X5 xDrive 25d i BMW X5 sDrive25d (sa minimalnom CO2 emisijom od 149g/km) će takođe biti dostupni. BMW xDrive pogon na sva četiri točka je deo standardne opreme (osim u modelu BMW X5 sDrive25d), a takođe je dostupan i sa Dinamičkom kontrolom performansi kao deo Dynamic i Professional paketa adaptivnog vešanja. Novina je prikaz statusa xDrive sistema na displeju.

BMW EfficientDynamics tehnologija dozvoljava svim varijantama SAV vozila da kombinuju povećane performanse sa smanjenom potrošnjom goriva i emisijom CO2 gasova. Povećanje efikastnosti u odnosu na prethodni model postignut je nizom mera uključujući i tehniku izrade inteligentne lagane konstrukcije i aerodinamičku optimizaciju.

Dizajn je upečatljivo i moderno dorađen na novom modelu BMW X5. Proporcije treće generacije SAV-a su ponovo definisane kratkim prednjim prepustom, dugim međuosovinskim rastojanjem, uspravnim A stubovima i kratkom distancom između osovine i instrument table. Naročito snažan dizajn maske hladnjaka – postavljene unutar trougla duplih kružnih farova i svetala za maglu – i konture branika u obliku slova X obeležavaju ga kao člana X porodice.

Novi model BMW X5 poseduje izuzetno široku masku hladnjaka koja se proteže sve do prednjih farova, dok se prepoznatljivi BMW dupli kružni farovi protežu sve do bočnih strana automobila. Prstenasti farovi nalaze se u ravni i gornji obod im je preklopljen sa LED svetlima. Prednja LED svetla za maglu, kao i adaptivna prednja LED svetla su opcioni deo dodatne operme. Novi BMW X5 xDrive50i kao i BMW X5 M50d dolaze sa ksenon svetlima kao standardnom opremom.

Prednji branik, sa bočnim usisnicima vazduha postavljenim sve do spoljnih ivica, privlači pažnju i daje simbolični stav BMW X5 modelu. Prednji usisnici su takođe novina na ovom modelu. Ovi vertikalni otvori vode vazduh do lukova točkova gde se stvara vazdušna zavesa nakon čega vazduh izlazi putem bočnog vazdušnog otvora.

Bočni dizajn ovog modela jasno ističe sportsku agilnost i snagu automobila. Precizno izvedene linije izdižu se prema zadnjem delu i stvaraju klinasti oblik koji odiše dinamičnošću. Dobijeni svetlosni efekti i senke dodatno ističu atletski izgled i agilnost ovog SAV-a.

Enterijer novog BMW X5 modela je i elegantan i izuzetno prostran. Horizontalna struktura slojevitih površina ističe širinu instrument table, a samim tim i impresivnu količinu raspoloživog prostora. Trodimenzionalni dizajn površina takođe stvara živopisne kontraste.

Unutrašnja rasveta uključuje i paket osvetljenja koji dodatno ističe jedinstvo instrument table i vrata. Plava, bela ili žuta svetla mogu da se izaberu ili pojedinačno, ili u jednoj od 9 unapred sačuvanih kombinacija, putem iDrive sistema. Unutrašnji materijali birani za BMW X5 model takođe igraju veoma važnu ulogu u stvaranju ekskluzivnog ambijenta.

Samostalni kontrolni displej, do 10.25 inča, je povezan sa ugrađenim iDrive sistemom. Displeji za upravljanje klimom i ventilacionim sistemima – i, kao opcija, instrument tabla – koriste Black panel tehnolologiju.

Novi BMW X5 je proizveden u BMW Spartanburg fabrici u SAD. Ovo postrojenje u Južnoj Karolini je glavni nadzorni centar za BMW X modele i proizvodni centar za modele BMW X6 i BMW X3 – i postaće dobavljač za buduće X4 modele za ceo svet.

Novi model BMW X5 predstavlja istinskog lidera u svojoj klasi, koji postavlja standarde u svim segmentima automobilskih performansi i otvara naredno poglavlje auto-industrije podižući lestvicu kvaliteta na visine koje je teško dostići.

Izvor: Radulovic Group

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group