BMW startovao sa isporukom svojih novih i4 modela tri meseca ranije

Svega nekoliko meseci od kada je prvi proizvodni model BMW i4 sišao sa proizvodne trake u Minhenu, vozila nove linije zvanično su krenula sa isporukama kupcima...

Isporuke su krenule tri meseca ranije nego što je inicijalno planirano, dok je kompanija takođe pripremila i prvi iX SUV karavan koji će stići kupcima tokom sledeće nedelje.

Zajedno sa iX, i4 modeli signaliziraju novu eru kompanije BMW i postepeno ubacivalje "i" oznake svog električnog opsega, nakon vežbanja i ispitivanja tržišta sa i3 i i8 linijama. BMW je usavršio proizvodnu liniju u Minhenu za dugoročnije prebacivanje na proizvodnju novih modela, sa verzijama 7-Series, X1 i 5 Series modela koje će uskoro ući u proizvodnju. Do kraja ove decenije, BMW očekuje da će polovinu svoje globalne prodaje osigurati upravo električnim modelima.

Prvi i4 modeli dodeljeni su kupcima na posebnom događaju održanom u bavarskoj centrali ovog proizvođača automobila. Vlasnici pozvani da učestvuju u programu baziranom na potpuno električnom salon automobilu.

BMW i4 linija dostupna je u dve verzije automobila, od kojih jedna, eDrive40, dolazi sa jednim motorom dobrim za 335 ks i poseduje prelazni opseg od 590 km, dok je nešto moćnija varijanta M50, duple motorne konfiguracije, sa pogonom na svim točkovima, dobra za 536 ks. M50 može razviti stotku iz mesta za 3,9 sekundi i putovati 520 kilometara između dva punjenja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group