BMW se okreće robotizaciji

Više slika

Više slika

Podklasa "I" je osnovana od strane kompanije BMW 2011.godine, kako bi dizajnirala i proizvodila lagana električna vozila...

Ali, poslednji izveštaji navode da je ova družina napravila glavni strateški preokret, usmeravajući svu pažnju na svoje autonomne tehnologije. Sudeći po Rojtersu, član komisije, Klaus Froenchildsaid, izjavio je da nemački proizvođač automobila koristi svoju seriju "I" kao razvojni centar za potpuno automatizovane automobile, što trenutno predstavlja prelaznu fazu, koju ljudi u kompaniji nazivaju "Project I Next".

Nemački gigant je promenio putanju nakon svog jedinog modela električnog automobila dostupnog na tržištu, pod imenom i3, koji nažalost nije uspeo da privuče veću pažnju publike i prodat je u svega 25,000 primeraka prošle godine. Prema tome, umesto da pokušavaju dalje da izazivaju modele Tesla ili Porsche električnih vozila, koji poseduju sličan koncept sportskih limuzina nultih emisija, BMW odlučuje da u skorijoj budućnosti usmeri svoj glavni fokus na razvijanje električnih automobila opremljenih autonomnim tehnologijama.

Kao deo ove opšte mobilizacije i razvijanja super modernog koncepta, predani Nemci unajmljuju eksperte u kompjuterizaciji i školovanju mašinskih jedinica, tvorce veštačke inteligencije i samostalnih ćelija, da istraže i integrišu različite funkcionalnosti kao što su kontrola krstarenja, sistemi naglog kočenja, asistencija pri održavanju putanje i ostalih robotizovanih jedinjenja, koja će njihove modele automobila predstaviti budućnosti.

Ne očekuje se da će ovi modeli biti predstavljeni pre 2020 - 2021. godine, jer je BMW tek postavio temelje svog "Project i Next" koncepta, koji je ranije predstavljao Vision Next 100. Do tada će unapređivati svoj jedini potpuno električni model automobila i3, sve do 2018.godine, ako je verovati izvorima koji su dobro upoznati sa ovom tematikom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group