BMW priprema predstavljanje 2023 M3 Touring modela

Ne postoji tako nešto kao perfektan automobil, ali sa lansiranjem 2023 BMW M3 Touring serije koja se sve više približava, kupci će konačno imati priliku da priušte model za koji brojni smatraju da bi mogao biti pravi konkurent za osvajanje ove titule...

Kako bi nas zagrejali za svoj automobil namenjen sledećoj godini, BMW M divizija predstavila je prvi u nizu snimaka M3 Touring modela, otvarajući sezonu sa uvidom u izgled novog automobila predstavljanjem istorije čitave linije, sve do 2000 E46 M3 Touring Concept modela.

Prototip inžinjer BMW M divizije Hans Ran i njegov kolega, razvojni inžinjer Dirk Heka, iskoristili su priliku da izvezu dve decenije staru, unikatnu karavan studiju kako bi nam pružili nešto jasniji uvid u ono što je ona mogla da bude i bacajući nešto svetla na sve okolnosti koje nisu dozvolile da ova serija zaživi, uprkos tome što je ideja bila takva da je ni jedan čovek zdrave pameti odbacio ne bi.

Izgledajući senzacionalno na savremenim osamnaestoinčnim točkovima savremenog M3 kupe modela, 2000 koncept poseduje iste rubove točkova i otvore za vazduh kao i M3 jedinica sa dvoje vrata, zajedno sa kvad postavkom izduvnog sistema i ogromnom izbočinom na haubi ispod koje se nalazi 3,2 litara veliki ravni šestocilindraš sa unutrašnjim sagorevanjem.

Međutim, za razliku od trenutnih M3/M4 generacija, koje već poseduju kupe i sedan forme, E46 M3 je bio dostupan samo u kupe ili kabriolet varijantama, dok Ran tvrdi da bi njihovo pretvaranje u karavane bilo izuzetno komplikovano i skupoceno. Sa druge strane, BMW, koji je želeo više nego išta da M3 Touring zaživi pre dvadeset godina, mogao je zaobići sve te prepreke, ali kao što možemo pretpostaviti, novac koji je trebalo da oživi koncept karavan prebačen je na drugi projekat, koji je definitivno bio dosadniji i donosio veći potencijal po pitanju zarade.

Međutim, sada će se to konačno dogoditi. Ran i Heka pružaju nam uvid u zadnji deo novog G81-code 2023 automobila podižući ceradu sa njega i predstavljajući njegov difuzor i kvad postavku izduvnih grana, zatim objašnjavajući da je novi zadnji spojler kreiran 3D štampačem i ofarban tako da se uklapa u stelt metalik sivu boju karoserije bez ikakvih oznaka.

Za sada nam nije poznato da li će novi 2023 M3 Touring biti dostupan sa manualnim i automatskim menjačima, niti to da li će izbor pasti na zadnju vuču ili pogon na svim točkovima, što su opcije dostupne za M3 modele u sedan varijantama. Međutim, na kraju videa prikazane su cifre potrošnje goriva i one sugerišu da će karavan stići jedino u Competition xDrive izdanju, što znači da će imati 503 ks i 650 Nm obrtnog momenta, ali sa ekskluzivnim pogonom na svim točkovima i bez manualne opcije. Bilo kako bilo, ovo deluje kao da nećemo čekati dugo kako bismo sve tačno saznali.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group