BMW predstavlja prototipove X3 M i X4 M modela

Više slika

Više slika

BMW je iskoristio ovonedeljnu DTM trku na Nirnburgringu kako bi predstavio X3 M i X4 M prototipove...

Dizajnirani kao prethodnica proizvodnim modelima, ovi prototipovi su opremljeni sportskim branicima koji poseduju tri velika usisnika vazduha sa mrežastim umecima. Kada pogledamo dalje pozadi, možemo videti aerodinamične retrovizore i ultra lagane aluminijumske točkove iza kojih se nalazi kočioni sistem visokih performansi sa plavim kleštima.

Zadnji delovi ovih krosovera daleko su unikatniji i poseduju modifikovane branike, sa četiri izduvne grane sportskog izduvnog sistema. Modeli takođe poseduju unikatne zadnje spojlere.

Nemački brend je odbio da objavi specifikacije performansi, ali je potvrdio da će krosoveri biti napajani novorazvijenim šestocilindričnim motorima M TwinPower Turbo tehnologije, visokih karakteristika. Naravno, BMW je odbio da obrazloži, ali prethodni navodi sugerišu da će model posedovati trolitarske motore M TwinPower Turbo sa šest cilindara u ravni, dobre za 454 ks.

Pored novih motora, dve linije krosovera, posedovaće M xDrive pogon na svim točkovima, koji su kreirani po uzoru na sisteme korišćene u M5 modelima. BMW tvrdi da ovaj pogon garantuje maksimalnu kontrolu obrtnog momenta i distribuciju bez gubitaka, kako bi se dostigla ekstremna dinamika upravljačkih karakteristika.

Ostale modifikacije performansi uključuju aktivni M diferencijal i sportsko vešanje ove divizije. BMW nije gotovo ništa rekao ni o ovome, ali obećava da če krosoveri posedovati agilnost van konkurecnije, precizno upravljanje i dinamiku prilikom skretanja.

Kompanija nije najavila kada će novi modeli biti lansirani, ali je predsednik BMW M divizije, Frank van Mel izjavio da će njihove specifične karakteristike performansi u BMW X3 M i BMW X4 M modeli postaviti nove standarde u polju vozačke dinamike i veoma popularnom segmentu vozila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group