BMW otkrio doteranu seriju 5

Aktuelna generacija BMW-ove serije 5 sa nama je već četiri godine, dovoljno vremena da njen izgled počne pomalo da bledi. Kako bi on i dalje bio atraktivan i išao u korak s najnovijim primercima BMW-ove game, brend iz Minhena sredio je limuzinsku, karavansku i Gran Turismo varijantu ovog modela…

Moraćete dobro da se potrudite ne biste li otkrili šta je to sve BMW promenio na seriji 5. Vizuelne izmene toliko su minimalne da će ih oni slabo upućeni teško otkriti. Ukratko, obnovljena serija 5 dobila je novi prednji branik naglašen srebrnim detaljima, tu su nove konture oko prednje maske, blago izmenjeni svetlosni sklopovi sa ravnim linijama, dodatno naglašena vrata prtljažnika i revidirani zadnji svetlosni elementi sa drugačije raspoređenim unutrašnjim segmentima.

Jednako neprimetne su i promene u putničkoj kabini, koja je sada dobila veći ekran multimedije, veći pretinac za stvari u središnjem grebenu, a tu je i dodatnih 60 litara prostora koje je dobila GT varijanta serije 5. Novitet su i Luxury Line i Modern Line paketi opreme, kao i adaptivna LED svetla koja su dostupna za seriju 5.

Svi motori revidirani i usklađeni sa Euro 6 normama, a BMW je u ubacio i novi 2.0-litarski dizel motor sa 143 KS, koji će se naći u 518d varijantama limuzine i karavana. Taj motor prosečno troši 4.5 l/100 km i u atmosferu ispušta 119 g CO2/km.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group