BMW M2 Competition stiže 25. aprila sa 404 ks

Više slika

Više slika

Navodi dobijeni iz izvora bliskih bavarskom brendu, sugerišu da će dugoočekivana BMW M2 Competition linija biti premijerno predstavljena 25. aprila, pred pekinški sajam automobila, Beijing Motor Show...

Nekoliko nedavnih postova na različitim sajtovima kompanije, istaklo je kako je najnovija varijanta M2 Competition modela spremna da zameni postojeću M2 generaciju i postavi se kao model ulaznog nivoa opsega, koji će još posedovati i S55 varijantu sa linijskim šestocilindrašem, dobijenim iz većeg rođaka M4. Ovaj motor u M4 seriji razvija 425 ks, ali će biti detjuniran kako bi u M2 Competition modelima razvijao oko 404 ks. Međutim, ukoliko uzmemo u obzir kompaktnu veličinu ovog M2 modela, ova neznatno manja cifra performansi neće predstavljati nikakav problem.

Za sada nije poznato da li će najnovija dvojka posedovati manualni menjač regularnih modela, koji i dalje dolazi kao opcija, ali sedmostepena transmisija duplog kvačila trenutno je uključena u svim planovima M2 Competition modela. Nova linija će takođe skratiti i vreme ubrzanja standardnih modela, koje trenutno iznosi 4,3 sekunde, na okruglo četiri. Zbog električnog ograničenja, maksimalna brzina ostaje 250 km/h.

Uprkos svemu što trenutno možete misliti, slike koje vidite u galeriji nisu prave i umesto toga predstavljaju realistične rendere koje je kompanija izbacila prošlog novembra. Bilo kako bilo, one pružaju jasan uvid u sve što možemo očekivati i tačan izgled novog vozila, njegovog redizajniranog eksterijera, koji uključuje karbonski prednji deo i zadnji spojler, zajedno sa daleko izraženijim difuzorom i lajsnom na poklopcu gepeka.

Zbog njegove značajno veće snage, više je nego jasno da će M2 Competition biti nešto skuplji od trenutnog modela. Tokom sledeće godine možemo očekivati i pojavljivanje daleko moćnije M2 GTS varijante, ali o tom - potom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group