BMW i8 staje sa proizvodnjom

Poslednji model popularnog električnog modela izašao je iz BMW fabrike...

Proizvodnja BMW i8 je završena nakon šest godina, tokom kojih je napravljeno 20.500 jedinica električnog sportskog automobila.

 „BMW i8 je jedinstveno vozilo koje su proizveli jedinstveni i stručni tim. Iskustvo stečeno ovde u fabrici u Lajpcigu osigurava da BMW Group ima laku građevinsku stručnost koja je jedinstvena u automobilskoj industriji “, rekao je menadžer fabrike Hans-Peter Kemser. „BMW i8 je sastavni deo Lajpciga. To je ambasador brenda za BMW Group i za naše postrojenje. "

Nije bio najbrži model, niti najlepši, ali i8 je odigrao važnu ulogu za nemačkog proizvođača automobila, stvorivši put ostalim električnim BMW vozilima koja su ga pratila. Automobil je izgrađen na aluminijumskoj šasiji sa putničkom ćelijom ojačanom ugljeničnim vlaknima (CFRP), što nadoknađuje dodatnu težinu baterije. Kombinovana snaga iznosi 369 ks i 570 Nm obrtnog momenta,a njegova cena iznosila je 150.000 dolara.

Razlog zbog kojeg i8 staje sa proizvodnjom jeste to što će BMW sada kreirati novi model koji će biti predstavljen 2023. godine. iz BMW kompanije poručuju da će novi i8 biti bolji u svakom pogledu i da će oduševiti sve ljubitelje ovog brenda.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group