BMW i3 i i8 Starlight edicije poseduju boju od pravog 24k zlata

Više slika

Više slika

BMW modeli izgledaju drugačije od praktično svih ostalih sa kojima se susrećemo na drumu, što je svakako deo njihove privlačnosti…

Ipak, dva modela o kojima ovoga puta govorimo izdvajaju se čak i među svim drugim elektrifikovanim vozilima futurističkog izgleda. Zajedno, oni se nazivaju Starlight Edition, a nastali su kao delo lokalne divizije BMW brenda iz Češke Republike. Ovaj interesantni par i3 hatchback i i8 sportskog modela obojen ne bilo kakvim zlatnim tonovima, već pravim 24-karatnim zlatom.

Zlatna prašina, koja potiče od kompanije Liebscher Blattgold GmbH, nanesena je stručnim rukama slikara Miroslava Špičaka, dizajnera Zoltana Matuške i lokalnog partnera Toplac u gradijentnom maniru. Sastojeći se od stotine hiljada zlatnih kapljica nanesenih u četiri sloja, preko postojećih šest slojeva boje, ova farba prelazi u crnu kako se krećemo pogledom prema zadnjem delu oba modela, odajući utisak zvezdanog neba.

Zlatna tema nastavlja se i u enterijeru vozila, gde su usisnici, centralni paneli, volani i vrata obojeni tako da savršeno odgovaraju boji tela. Pored toga, ovi hibridi su mehanički identični svim drugim i3 i i8 modelima, iako ćete verovatno imati malo poteškoća da se dočepate bilo kog od njih, sve i da ih želite i da imate više nego dovoljno novca za ekstravagantnu kupovinu ovog tipa.

Samo jedan primerak od oba modela je kreiran i oni će biti aukcijski prodati, pri čemu će zarada od prodaje otići u humanitarne svrhe. Profit će biti usmeren prema VIZE 97 Prize, koja se svake godine dodeljuje neverovatnim istraživačima od strane Dagmar i Vaclav Havel fondacije. Ovaj par skoro je predstavljen i izložen u Invelt salonu u Pragu, a uskoro će moći da se vide na Karlovy Vary Internacionalnom filmskom festivalu. Nadamo se da će ih novi vlasnici barem jednom provozati po gradu, kako bismo ih makar sa daljine videli uživo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group