BMW F90 M5 definitivno dobija 600 ks

Više slika

Više slika

Kompanija BMW nedavno je otkrila svoj novi M5 model kupcima i dilerima u Južnoj Koreji...

Zahvaljujući predstavništvu kompanije u Abu Dabiju, sada su nam poznati mnogobrojni detalji o ovom novom super sedan modelu Bavaraca.

Što je najvažnije, potvrđeno je da će novi BMW M5 zaista dobiti snagu od 600 ks, zahvaljujući twin-turbo V8 motoru zapremine 4,4 litre. Iz bavarske kompanije tvrde da uparen sa sistemom pogona na svim točkovima, novi M5 može da dostigne sto na sat iz mesta za 3,6 sekundi, ali ova cifra može biti manja onda kada automobil stigne na tržište.

Kada već govorimo o sistemu pogona na sva četiri točka, vredi napomenuti da postoje tri različite opcije koje variraju u snazi koja se šalje na zadnju osovinu. Najuzbudljivija od sve tri šalje sto posto snage na zadnje točkove, baš kao što je slučaj sa modelima Mercedes-AMG E36 S u drift modu.

Takođe smo saznali da će F90 M5 model dobiti krov od ugljeničnih vlakana, modifikovani osmostepeni automatski menjač, bočne retrovizore slične onima na M3 i M4 automobilima i specijalno prilagođene instrumente na kontrolnoj tabli. Novi model će takođe biti dostupan u Marina Bay plavoj boji koja će po prvi put doći u paru sa potpuno crnim petokrakim felnama od 20 inča, kako je naglašeno na sajtu kompanije.

Iako nemački proizvođač nije javno potvrdio tačan datum predstavljanja novog modela M5, njegov debi se može očekivati septembra meseca na frankfurtskom sajmu atumobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group