BMW dodaje nove detalje svojoj i8 generaciji kupe i kabrio modela

Više slika

Više slika

BMW piše novo poglavlje u istoriji svoje linije hibridnih sportskih automobila i nedavno je otkrio ne samo novi i8 Roadster, već i redizajniranu verziju i8 kupe automobila…

Osnovni parametri ostaju identični - tu su priključni hibridni pogonski sklopovi i specijalna aluminijumska šasija sa karbonskim elementima. Sa druge strane, pakovanje baterija poseduje veći kapacitet kako bi učinio moćni i8 još bržim.

Trocilindrični turbo motor zapremine 1,5 litara sada proizvodi 231 ks, električna jedinica razvija 143 ks i zajedno kreiraju kombinovani izlaz od 374 ks, koje mogu lansirati i8 kupe varijantu do stotke iz mesta za samo 4,2, a roadster automobil za 4,4 sekunde i dalje, sve do njihove elektronski limitirane maksimalne brzine od 250 km/h.

Sa pakovanjem baterija, redizajniranim i pojačanim sa 20 Ah na 34 Ah i sa 7,1 kWh na 11,6, novi automobili takođe mogu da putuju samo na električnom pogonu i pri brzinama do 105 km/h, što je veliko poboljšanje od prethodnih 70 km/h - ili 120 km/h u eDrive modu. Maksimalni električni opseg sada iznosi 60 za kupe i 53 kilometra u kabriolet varijanti, prema veoma ambicioznom novom evropskom vozačkom ciklusu.

Verovatno najbolje od svega jeste što sada možete dobiti i8 sa automatskim mekim krovom. Zajedno sa blagim smanjenjem performansi, kabrio ostaje bez zadnje klupe, ali dobija veoma inherentno rigidne karbonske ćelije, tako da krov zajedno sa bazom teži svega 60 kg i dovodi do maksimalne kilaže od 1.595 kg.

Ovaj krov može biti podignut ili spušten za samo 15 sekundi pri brzinama do 50 km/h, spuštajući se u standardnoj vertikalnoj Z postavci. Vešanje je ponovo tjunirano i u roadster automobilu, a sada, novi točkovi u obe verzije redukuju ukupnu težinu automobila.

Zajedno sa debijem ova dva modela na LA Auto Show sajmu automobila, obe verzije spremne su da stupe na tržište sledećeg proleća, a njihove cene biće objavljene malo pre toga.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group