BMW 520d protiv Mercedes-Benz E220d modela


Baš kao i njihovi M i AMG rođaci, BMW 520d i Mercedes E22d imaju mnogo toga da rasčiste među sobom...

Pre svega, ove dve verzije predstavljaju one za koje se očekuje da budu ponuđene kao „hotcakes“ u Evropi, što ovu trku čini još relevantnijom. Bilo da pokušavaju da se izvuku u gustom saobraćaju, preteknu na autoputu ili se jednostavno nađu na pol poziciji prilikom stajanja na semaforu, posedovanje ovakvih automobila sa velikim ubrzanjem samo po sebi predstavlja veliku prednost.

Ova trka jedan na jedan, ističe dva podjednaka automobila koji startuju iz pokreta pri brzini od 64 km/h, što je prilično brzo za nešto što možete očekivati u saobraćaju od ova dva modela.

Što se tiče sličnosti ova dva vozila u njeno ime govore njihove cifre performansi. Dok BMW 520d poseduje dvolitarski dizel motor koji je dobar za 187 ks i 400 Nm obrntog momenta, 2017. Mercedes-Benz E220d dolazi takođe sa motorom zapremine dva litra, poseduje identični obrtni momenat, ali mu je snaga nešto veća i iznosi 191 ks.

Na pravoj liniji E220d razvija stotku iz mesta za 7,3 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 240 km/h. 520d, sa druge strane, zahteva 7,5 sekundi za isti zadatak, a razvija maksimalnu brzinu od 235 kmh.

N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group