Blindirani Mercedes S-Class za zaustavljanje granata i automatskog oružija

Sve što je vezano za novi blindirani Mercedes-Benz S-Class okruženo je velom tame – uključujući i njegov debi, kako se na kraju ispostavilo…

Nemačka marka poprilično tiho je predstavila novi S680 Guard prošle nedelje, koji je pre svega namenjen državnim vođama i "uspešnim poslovnim ljudima", koji žele da putuju okruženi diskrecijom i dekadencijom, bezbedni od pucnjeva i eksplozija.

Baziran na novoj S-Class seriji, ova neprobojna tvrđava na četiri točka prema izveštajima teži gotovo pet tona i dolazi sa VPAM VR10 sertifikacijom. To je najviši nivo balističke zaštite koji je dostupan za putničke automobile, što znači da ovaj salon može podneti baražnu paljbu iz automatske puške ili detonaciju dve ručne granate.

Blindirani Mercedes je unapređen novom zaštitnom karoserijom i otpornim, višeslojnim prozorima od polikarbonatnog stakla, koje je debelo gotovo četiri inča. Pored toga, model koristi specijalne Michelin PAX gume koje mogu da se kreću oko 30 kilometara onda kada su probušene. Takođe, model je opremljen ugradnim sistemom za gašenje požara i sistemom za upumpavanje svežeg vazduha u slučaju vatre, dima ili gasnih napada.

“Nijedan drugi serijski proizvedeni salon ne ispunjava sve najviše zahteve zaštite u civilnim vozilima tako sveobuhvatno”, izjavio je Dirk Fecer, menadžer proizvodnje S-Clas. “Istovremeno, kvalitet i izdrživost su serijski standard, zahvaljujući opsežnom razvoju i aktivnostima testiranja. Nova specijalna verzija zaštite, štiti ono što je najbitnije”.

Kada se radi o snazi, blindirani model u sebi sadrži twin-turbocharged 6.0 litarski V12 motor, koji je sposoban da proizvede 604 konja, poput Maybach S680. Obrtni momenat je, sa druge strane, pao sa 900 Nm na 829. Zbog težine i glomaznosti ovog modela, maksimalna brzina iznosi 190 kilometara na čas. Devetostepeni automatski prenos, upravljanje i vešanje su tjunirani kako bi se prilagodili dodatnoj kilaži, što ovoj mračnoj zveri daje sasvim dovoljno brzine za beg iz bilo koje nezgodne situacije.

Brend tvrdi da je enterijer ovog automobila podjednako luksuzan poput regularne S-Class serije, mada Guard ne poseduje klizni panoramski krov iz očiglednih razloga. Možete očekivati sedišta sa dijamantskim šavovima, najnoviji informativno zabavni sistem i izobilje prostora za noge.

Dostupan na evropskim tržištima, S680 Guard će vas koštati oko 547.000 evra, i skoro šest puta je skuplji od regularne S-Class serije. Uostalom, niko nikada nije rekao da ovaj nivo bezbednosti može biti jeftin.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group