Blindirani Bentley Bentayga se prodaje za 4 miliona dolara

Više slika

Više slika

Kanadski proizvođač blindiranih vozila, INKAS, skoro je iskoristio svo svoje znanje, kako bi kreirao prvi svetski blindirani Bentely Bentayga model, odnosno nezaustavljivu tvrđavu koja je idealna opcija za sve one VIP osobe, a možda i ponekog zlikovca iz filmova o Džejms Bondu. Sa cenom od 500.000 dolara, neverovatni SUV nudi ultimativnu kombinaciju raskoši i zaštite, odnosno dve stvari koje su definitivno najvažnije njegovoj ciljanoj klijenteli.

Bezbednosni specijalisti INKAS brenda koristili su vrhunsku tehnologiju kako bi ojačali ovaj Bentley model, a da mu pritom ne dodaju previše težine sa ciljem zadržavanja njegove impresivne snage, vozačke dinamike i besprekornog izgleda. Kao rezultat, blindirani Bentayga model dobio je CEN 1063 BR6 standardnu zaštitu, što znači da on može zaustaviti pucnjeve iz 7.62 mm puške kao što je AK47 ili ArmaLite AR-10, ali to je samo maleni deo njegove privlačnosti.

Bentayga ima zaštitu svog rezervoara, vešanja, akumulatora i ECu, a pored svega toga, on može podneti udar dve DM51 ručne granate. Kupci koji žele još više zaštite mogu poručiti dodatne opcije, koje uključuju jedinstvenu protekciju izduvne grane, specijalni sistem dimne zavese, svetla za hitni slučaj, otporne točkove, sistem za sprečavanje požara kod motora, kao i električne ručke na vratima koje mogu šokirati svakoga ko pokuša na silu da otvori vrata.

Prvi blindirani Bentley Bentayga baziran je na modelu sa vrha opsega, koji dolazi sa masivnim 6.0 litarskim W12 motorm koji razvija 600 konjskih snaga. Kanadski brend nije podelio sa svojim fanovima težinu zaštitnih elemenata koje je ugradio u Bentaygu, ali očekujemo da će luksuzni SUV imati skoro pa identične performanse.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group