Bizzarrini Giotto - novo savršenstvo prefinjenog italijanskog dizajna

Više slika

Više slika

Ovako rano u 2023.godini, neprekidni baraž izuzetnih automobilskih najava nagoveštava sjajnu eru za automobilizam.

Imamo aukcije, koncepte, predstojeće sajmove i otkrića iznenađenja. Bizzarrini odgovara ovom poslednjem jer skida omote sa svog najnovijeg projekta – Giotto. Iako u svetu nema nedostatka egzotičnih italijanskih superautomobila, uvek ima mesta za još, složićete se. Za one koji su istraživali, ime je odavanje počasti osnivaču proizvođača automobila, Giottu Bizzarriniju.

„Ovo je ograničeni super sportski automobil usredsređen na isporuku italijanskog dizajna, izuzetnog luksuza i krajnje posvećenosti užitku u vožnji“, navodi se u izjavi za medije, „Puristički izbor, autentičan i neverovatno redak.“

Jedan pogled na Giotto i jasno je da je tim razumeo svoj zadatak. Iako je marka zatvorila svoje knjige i proizvodni pogon 1969. godine, i dalje uživa veliki broj obožavatelja, kako starih tako i novih.

Možda je njihov najpoznatiji rad do sada Bizzarrini 5300 GT i on u ovom slučaju predstavlja izvor inspiracije za ovog lepotana neverovatne forme.

Obdarena niskim profilom sa agresivnom aerodinamikom, ova mašina odiše brzinom i upravljivošću. Spoljašnjost je prepuna tečnih linija na svim pravim mestima. Karakteristična stavka koju Bizzarini uzima od svog starijeg modela su dvostruki otvori za ventilaciju na haubi koji su u liniji sa tankim LED farovima.

Njegovo vetrobransko staklo gotovo se obavija oko celog kokpita da nije vidljivog A-stuba. Bez obzira na to, stil ostaje kohezivan sa svojim elegantnim telom. Proizvođač ne deli mnogo u vezi sa tehničkim detaljima svog pogonskog sklopa, međutim, znamo da ima V12 motor i osmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Označite svoje kalendare za 2024. kada testiranje Giotto zvanično počinje.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group