Bentley više neće proizvoditi Mulsanne model

Više slika

Više slika

Bentley brend je spreman da se oprosti od svog masivnog 6.75 litarskog V8 motora, kao i ikoničnog Mulsanne modela uz pomoć novog ograničenog izdanja luksuznog salona...

Nazvan Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner, ovaj specijalni Bentley će biti proizveden u samo trideset primeraka, pri čemu će svaki imati sjajne crne detalje u eskterijeru, sa mračnim izgledom Flying B maskote, vrhova izduvnih cevi i superiorne Mulliner Serenity rešetke, dok su farovi i crvena poziciona svetla obloženi hromom.

Bespoke 6.75 Edition izdanje takođe je dobilo nove točkove od 21 inča, skriveni poklopac usisnika i specijalnu plaketu koja obeležava broj motora ispod haube, koju je potpisao CEO brenda, Adrijan Halmark. Unutar vozačke kabine, luksuzni salon dolazi u jednoj od četiri predivne nijanse, Imperial Blue, Fireglow, Beluga i Newmarket Tan.

Enterijer automobila takođe sadrži brojne srebrne akcente na kontrolnoj tabli i centralnoj konzoli, u kombinaciji sa sivim detaljima na sedištima i jedinstvenoj metalnoj plaketi na konzoli, na kojoj piše 6.75 Edition, Celebrating 60 Years of the L Series V8 Engine i One of Thirty Hand Built in Crewe by Bentley Mulliner. Klijente će pozraviti i specijalna svetla, koja će se aktivirati po otvaranju vrata.

Mulsanne 6.75 Edition baziran je na moćnom Speed modelu, što znači da je 6.75 litarski V8 motor sposoban da izbaci 530 konjskih snaga i 1.100 Nm obrtnog momenta. Kombinujući neverovatnu vozačku dinamiku sa svom tom sirovom snagom, novo izdanje može ubrzati od 0 do 100 kilometara na čas za samo 4.9 sekundi, dok može razviti maksimalnu brzinu od 305 kilometara na sat.

Kako kažu iz Bentley brenda, ovo specijalno izdanje je “prigodni oproštaj za remek delo britanske automobilske industrije, njihovog inžinjeringa i izrade”. Proizvodnja Mulsanne modela će se zavrišiti ovog proleća, pa će Flying Spur postati novi flagship model brenda, dok se Bentley okreće hibridnim pogonskim sklopovima u bliskoj budućnosti.

Za sada, još uvek nemamo precizne informacije vezane za Mulsanne 6.75 Edition By Mulliner model, ali znamo da regularni Mulsanne Speed ima početnu cenu od 342.000 dolara, tako da možemo očekivati da model specijalnog izdanja bude nešto skuplji.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group