Bentley predstavlja vrhunsku sportsku liniju svog Bentayga opsega

Više slika

Više slika

Bentley Bentayga linija upravo je proširena jer je kompanija predstavila novu C varijantu modela koja će se pridružiti postojećim sandardnim priključnim hibridnim V8 modelima i vodećim varijantama opremljenim moćnim W12 mašinama...

Kao nova linija dizajnirana kako bi isporučila još bolju agilnost i prisustvo na putu, Bentayga S poseduje sportski eksterijer sa zatamnjenim svetlosnim jedinicama, metalik crnim akcentima i većim repnim spojlerom radi bolje aerodinamičke stabilnosti pri velikim brzinama.

Sa druge strane možemo videti sportski izduvni sistem slobodnog protoka koji isporučuje poboljšani karakter i zvuk radi osećaja maksimalno fokusiranog na performanse. Novi automobili dobili su dvadeset i dva inča velike točkove, dostupne sa tri različita finiša. U srandardnoj varijanti, komplet točkova ofarban je srebrnom bojom, ali su tu metalk crni i crno polirani finiši takođe.

Sporstki stil nastavlja se u putničkoj kabini, gde su dizajneri dodali sedišta prugastog dezena, sa prošivenim S logoima na naslonima za glavu. Model se takođe ističe unikatnim finišima, unakrsno postavljenim pločastim akcentima centralne konzole, kontrolne table, osvetljenih pločica i digitalnih instrument satova, preuzetih sa Bentayga Speed serije.

Naravno, naprimetnija promena u enterijeru predstavljena je aklantara presvlakama. Ovaj stilski materijal može biti viđen na sedištima, upravljaču, selektoru brzina i nebu.

Za snagu nove linije zadužena je četvorolitarska V8 jedinica koja stvara 542 ks i 770 Nm obrtnog momenta. Ova mašina povezana je sa osmostepenim automatikom i standardnim pogonom na svim točkovima. Sve ovo u kombinaciji omogućuje moćnom krosoveru da ubrza do stotke iz mesta za 4,4 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 290 km/h.

Pošto su ove specifikacije identične onim u Bentayga V8 liniji, Bentayga S poseduje aktivni anti rol kontrolni sistem, koji može reagovati ukoliko je potrebno u vremenom manjem od sekunde. Krosoverov sistem vektorskog obrtnog momenta potpuno je rekalibriran, dok Sport mod ove serije nudi bolji osećaj upravljanja, savršen odgovor prilikom skretanja i dodano poboljšanu stabilnost zahvaljujući spuštanju vazdušnog vešanja do 15%.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group