Bentley predstavlja prvi GT kabriolet

Više slika

Više slika

Svet automobila kreće se u svim pravcima i razvija klase koje postaju jednako popularne u sferi porodičnih i luksuznih automobila...

Godinu dana nakon predstavljanja treće generacije Continental GT modela, Bentley nam je otkrio kabriolet verziju ultra luksuznog grand tourer modela.

Kao što se i očekuje, kabrio verzija Continental GT modela praktično je identična svom kupe rođaku. Pokreće je isti 6.0 litarski twin-turbo W12 motor, koji razvija 626 konjskih snaga. Baš kao kupe, kabrio dobija deaktivaciju cilindara zarad poboljšanja ekonomičnosti u potrošnji goriva, osmostepeni prenos brzine duolog kvačila, kontrolni sistem od 48 volti i varijabilni pogon na svim točkovima.

Iz kompanije Bentley tvrde da ovaj GT model težak više od dve tone razvija brzinu od sto kilometara na čas za samo 3.8 sekundi, dok mu je maksimalna brzina iznosi 333 kilometra na čas.

Ono što je zaista novo na ovom modelu je njegov platneni Z fold krov, koji se može spustiti ili podići za devetnaest sekundi pri brzini od pedeset kilometara na čas. Ono što je interesantno takođe, jeste činjenica da je po prvi put krov dobio finiš nalik tvidu, zajedno sa dodatnih sedam opcija kada se radi o bojama.

Uprkos platnenom krovu, iz britanskog proizvođača automobila Bentley tvrde da je kabrio model za tri decibela tiši u odnosu na svog prethodnika, što ga čini podjednako tihim u vozačkoj kabini, sa podignutim krovom naravno. Kako bi putnicima bilo toplo i udobno kada je krov spušten, ovaj model ima grejače na vratima, grejne sisteme u sedištima, naslonima za ruke i volanu.

O ceni novog kabriolet modela još nije bilo reči, ali znamo da kupe verzija Continental GT linije ima cenu koja kreće oko 167.856 funti, tako da verujemo da će kabrio koštati znatno više od toga, posebno zbog svih komplikacija prilikom kreiranja karoserije bez tvrdog krova, redizajniranja šasije i potrošnje dodatnog materijala.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group