Bentley predstavlja novu Continental GT Speed kabrio liniju

Više slika

Više slika

Za petama Continental GT Speed modela, kompanija Bentley predstavila je njegovog blizanca otvorenog krova, prikladno nazvanog - kako se moglo očekivati - Continental GT Speed Convertible...

Opisan kao kabriolet najviše fokusiran na vozačke karakteristike od svih Continental GT modela iz opsega, novi automobil poseduje sve luksuzne karakteristike svog blizanca tvrdog krova, omogućujući suncu i vetru da prodru u enterijer putničke kabine.

Smešten na vrhu nove Continental porodice, zajedno sa Coupe varijantom, 2021 Continental GT Speed Convertible poseduje takozvani Z fold krov, koji u poređenju sa svojim prethodnicima, zaista redukuje spoljnu buku. Kompanija Bentley tvrdi da izolacioni materijali čine njenu novu konstrukciju daleko boljom i enterijer putničke kabine tišim od prethodne generacije Continental GT Coupe automobila. Novi krov može biti spušten ili podignut za devetnaest sekundi, pri brzinama do pedeset kilometara na čas, a može biti poručen u sedam različitih nijansi, uključujući i tvid.

U tipičnom Bentley maniru, eksterijerna poboljšanja su potpuno diskretna i uključuju Speed oznake na prednjim branicima, zatamnjene gornje i donje delove prednje maske, redizajnirane otvore za usis vazduha i besprekorne 22 inča velike točkove u srebrnoj ili crnoj boji.

Putnička kabina novih modela dekorisana je alkantarom i kožom u petnaest glavnih i jedanaest sekundarnih boja, sa dijamantskim šavovima, Speed oznakama prošivenim na prednjim stranama naslona za glavu, klavir crnim furnirom, sportskim pedalama, ekskluzivnim pločicama sa logom brenda, alkantara upravljačem, osam finiša neba i novim Dark Tint Engine Turned Aluminum opcionim paketom namenjenim centralnoj konzoli. Za optimizovanje komfora tu su grejači za vrat, grejači u upravljaču, naslonima za ruke i sedištima.

Ispod haube nalazi se šestolitarski W12 motor, ručno kreiran u centrali kompanije Betnley, u Kreveu, dobar za 650 ks i 900 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje iz mesta do sto, novi Continental GT Speed Convertible zahteva 3,6 sekundi, što je za 0,1 sekund sporije u poređenju sa Coupe varijantom, dok mu maksimalna brzina iznosi 335 km/h.

Motor i osmostepeni automatski menjač duplog kvačila rekalibrirani su kako bi bili prilagođeni ovoj dodatnoj snazi. Kabriolet linija takođe dolazi sa adaptivnim amortizerima, 48V snažnim kontrolnim sistemom protiv obrtanja, elektronskim zadnjim diferencijalom, aktivnim pogonom na svim točkovima, upravljanjem na obe osovine i opcionim karbonsko keramičkim kočnicama.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group