BENTLEY CONTINENTAL GTC - Ekskluziva na prvi pogled

Druga generacija Continental GTC modela biće predstavljena na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Novi kabriolet će zameniti model predstavljen 2006. godine, a ponudiće unapređenja u skoro svim aspektima. Kabrio varijanta imaće veliki deo komponenti izrađenih od aluminujuma kao i prošlogodišnji kupe model, a zahvaljujući novom proizvodnom procesu omogućena je proizvodnja delova karoserije iz jednog komada.

U standardnoj opremi nalaze se točkovi 20“, koji se opciono mogu poručiti 21“. Nova dnevna led svetla, dijamantskog oblika, daće potpuno novu notu GTC modelu, a prednja maska i zadnji deo karoserije imaju detalje koje su preuzeli sa Mulsanne modela. Luksuzni kabriolet sada nudi još prostraniji enterijer, koji je još bogatiji opremom, a izrada je i dalje ručna. Na raspolaganju je 17 različitih tipova boje kožnog enterijera, i šest dvobojnih kombinacija. Novi poklopac motora, i sva stakla su sada višelemalna kako bi se poboljšala akustična izolacija.

Za pogon je zadužen 6.0 litarski W12 biturbo sa 423kW (575KS). Pogonski agregat može koristiti benzin, ali i E85 mešavinu. Continental GTC ubrzava od 0 do 100 km/h za 4.8 sekundi, dok ubrzanje od o do 160 km/h se postiže za 10,9 sekundi. Maksimalna brzina je 314 km/h. Automatski menjač kompanije ZF sa šest stepeni prenosa je unapređen pa je vreme promene stepena prenosa skraćeno za 50%.

Continental GTC kabriolet će biti predstavljen prvi put u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu, nakon čega se očekuje i sledeća Flying Spur serija, kao i neizbežne Speed varijante svake karoserije. Predviđena cena za evropsko tržište je 170 000 evra, bez poreza.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group