Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

Više slika

Više slika

Bentley ove godine proslavlja svoj stoti rođendan, a tim povodom predstavlja Continental GT specijalnog izdanja, kreiran kao omaž trkačkom nasleđu i jednoj od najuticajnijih ličnosti iz istorije ove kompanije…

Opisan kao ultimativna kolekcionarska verzija, Number 9 Edition by Mulliner je omaž legatu ser Henrija Ralfa Stenlija “Tim” Birkina i njegovom ikonskom No.9 trkačkom automobilu. Continental GT Number 9 izdanje, koje je ručno kreirano od strane brenda Mulliner biće ograničeno na samo sto komada, po jedan za svaku godinu poslovanja slavne kompanije.

Počevši od specijalnih detalja, ovaj model je dobio No.9 grafiku na svojoj rešetki hladnjaka kao omaž trkačkom modelu kojim je upravljao Tim Birkin tokom 1930 Le Mans 24 Hours. Potencijalni vlasnici se mogu odlučiti za Viridian zelenu nijansu koju možete videti u galeriji, a koja će ujedno krasiti model kada zvanično bude debitovao u Ženevi, dok im je na raspolaganju i elegantna Beluga Black boja. Što se vizuelnih unapređenja u eksterijeru tiče, tu su sjajni točkovi od 21 inča, zajedno sa karbonskim kompletom i crnim akcentima umesto hroma.

Unutar vozačke kabine, ovaj model poseduje sedišta obmotana Cumbrian zelenom ili Beluga kožom, dok je kontrolna tabla dobila ekskluzivni Jaeger sat. Rotirajući displej na centralnoj konzoli dekorisan je drvenim intarzijama koje potiču iz sedišta Birkinovog Le Mans modela.

Specijalne oznake “1 of 100” i pozlaćeni detalji na kontrolnoj tabli finiširaju specijalni tretman enterijera ovog modela. Iz Bentley brenda o ceni ovog modela nisu pričali, a vrlo je moguće da su sve jedinice već rasprodate.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group