Bentley Bentayga je najbrži SUV na svetu

Bentley je najavio novu verziju Bentayga modela koji će biti munjevito brz...

Novi model nosi naziv Bentley Bentayga Speed i predstavlja modifikovanu verziju klasičnog Bentayga modela koji je oduševio sve koji su ga vozili. Trenutno, ovo je najbrže SUV vozilo na svetu jer brzinu od 0 do 100 km/h postiže za munjevitih 3.9 sekundi. Takođe, ovaj auto sposoban je da razvije maksimalnu brzinu od 306 km/h što je zaista impresivno.

Za ove performanse zadušen je snažni 6.0 litarski W12 motor koji prozivodi preko 630 konjskih snaga i koji vozaču omogućava da oseti pravu Bentley snagu. Vožnja u ovom automobilu može se opisati kao savršeni spoj luksuza, udobnosti i brzine. Ovaj automobil poseduje sve i vozaču pruža sve, što ga zaista čini ultimativnim vozilom.

Speed model nije dobio samo bitne promene u predelu agregata, već su i eksterijer i enterijer znatno poboljšani. Materijali koji se korsite za izradu su drugačiji, karoserija je dosta aerodinamičnija i agresivnija, a enterijer deluje mnogo luksuznije i toplije.

Cena i ostali detalji vezani za ovaj SUV tek treba da budu objavljeni, ali pretpostavljamo da ovaj rekord neće biti tako pristupačan i da će ozbiljno uzdrmati novčanik svih onih koji budu želeli da ga kupe.

Pogledajte galeriju:

Foto: Luxatic

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group