Bavarski BMW predstavlja svoju novu zver u specijalnoj Toronto Red nijansi

Više slika

Više slika

Svega je nekoliko vozila svojim prisustvom toliko upečatljivo kao BMW XM, a za sve vlasnike koji požele da svoje modele učine nešto istaknutijim, bavarska kompanija će ponuditi nekoliko upečatljivih boja koje će još više istaći njihov dizajn...

Prvi XM predstavljen je svetu septembra meseca prošle godine i tada smo imali priliku da vidimo ovaj SUV u suptilnoj Cape York Green nijansi, sa sledećom jedinicom ofarbanom u Black Sapphire boju. Sada, tokom XM događaja u Kini, BMW je odlučio da svoje novo čudovište predstavi u Toronto Red nijansi.

Zbog navedenog isticanja dizajna, ali još više zbog toga što niko neće imati priliku da vidi BMW XM u ovoj posebnoj Toronto Red nijansi, možemo slobodno reći da ona ovom SUV modelu savršeno pristaje. Radi osiguravanja da crvena boja karoserije ne bude prezasićujuća, tu su i brojni crni elementi koji stižu u okviru proširenog M Shadowline paketa. On ne uključuje samo crne elemente širom prednjeg dela, već crne rubove, pragove i zadnji difuzor u istoj boji takođe.

BMW Blog navodi da su i druge boje dostupne bez dodatnih troškova za sve XM modele, sa ponudom koja uključuje M Marina Bay Blue, Mineral White, Dravit Gray i Carbon Black tonove. Kupci koji nisu zadovoljni ovim opcijama, imaće priliku da izaberu iz predivne palete boja koja stoji na raspolaganju putem BMW Individual programa.

Za pokretanje XM modela zadužen je V8 agregat duplog turbo punjenja koji stvara 483 ks i 650 Nm obrtnog momenta. Ova mašina uparena je zajedno sa električnom jedinicom, smeštenom unutar transmisije i zaduženom za stvaranje dodatnih 194 ks. Ukupno, ovaj moćni SUV donosi okruglo 644 ks pri 5.400 rpm i 800 Nm obrtnog momenta između 1.600 i 5.000 rpm. Sledećeg leta stići će još moćnija varijanta ovog modela imena XM Label Red i ona će posedovati 735 ks i 997 Nm obrtnog momenta na raspolaganju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group