Autonomni Audi Aicon stiže na ulice za tri godine

Više slika

Više slika

Audi je potvrdio da će lansirani potpuno autonomni automobil 2021. godine, biti baziran na Aicon konceptualnom modelu...

Nemački proizvođač prvi put je predstavio svoj upadljivi Aicon koncept na prošlogodišnjem frankfurtškom sajmu automobila, 2017 Frankfurt Auto Show, ali nije potvrdio da li će on ikada ugledati svetlost dana. Na generalnom sastanku prošle nedelje, međutim, Audi je doneo odluku da će Aicon zaista biti proizveden. Generalno, nova linija ovog brenda, predstavlja početak nove ere u istoriji automobilizma i zajedno sa modelima ostalih proizvođača, donosi budućnost o kojoj se odavno govorilo.

Za sada, veoma je teško reći koliko će proizvodni automobil biti različit od koncepta na kome je baziran i da li će taj kontrast biti previše dramatičan. Inicijalni automobil privukao je obilje pažnje, posebno zahvaljujući uglađenim bokovima, oblim linijama karoserije, kratkim prednjim i zadnjim krajem, izduženim vetrobranskim staklom, uskim bočnim prozorima, unikatnim farovima i štop svetlima.

Pogonski sklop Audi Aicon koncepta sastavljen je od četiri električna motora smeštena na prednjoj i zadnjoj osovini. Sveukupno, ove jedinice stvaraju 348 ks i 550 Nm obrtnog momenta. Radije nego da razvijaju električne motore i njihova pakovanja baterija radi surovih performansi, inžinjeri kompanije Audi opredelili su se za fokusiranje na prelazni opseg, koji u konceptulanoj varijanti modela iznosi oko 700 kilometara sa jednim punjenjem.

Pošto smo i dalje tri godine udaljeni od prvog predstavljanja proizvodnog modela, njegov konačni prelazni opseg svakako može postati još veći. Kada Audi Aicon, baziran na konceptu čije slike možemo videti u galeriji, bude konačno lansiran na tržištu, staće rame uz rame sa modelom BMW iNEXT, potpuno autonomnim i električnim, luksuznim modelom Bavarca sa četvoro vrata, kome je tržišni plasman zakazan za istu godinu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group