Audi RS6 Avant dobija Nogaro liniju sa 705 ks

Više slika

Više slika

Kompanija Audi predstavila je svoju najnoviju liniju modela ograničenog izdanja RS6 Avant Performance Nogaro Edition automobila...

Bazirana na RS6 Avant Performance modelu, Nogaro Edition linija opisana je kao nešto ekskluzivnija, posebno iz razloga što poseduje plavi eksterijer koji odaje poštu legendarnoj Audi RS2 seriji iz 1994. godine, koja je ujedno predstavljala prve RS automobile u istoriji. Novi automobil je takođe opremljen metalik crnim paketom optičkih komponenti, titanijumskim izduvnim sistemom, točkovima od 21 inča sa crnim finišima.

Unikatan stil novih modela nastavlja se u putničkoj kabini, gde se nalaze alkantara presvlake na sedištima, vratima panela i donjim delovima kontrolne table. Dizajneri su takođe uključili i nebo od istog materijala, sa plavim kontrastnim šavovima i posebnim patosnicama identičnog dizajna. Poslednje, ali ne i najmanje važno jeste uključivanje karbonskih finiša zajedno sa oznakama “Nogaro Edition” linije.

Plavi akcenti enterijera svakako predstavljaju dopadljive karakteristike, ali je kompanija Audi svesna da će pojedini kupci verovatno smatrati kako su pomalo kitnjasti. Kao rezultat, nemački proizvođač nudi zamenu plavih alkantara postava, daleko suptijim crnim akcentima od istog materijala.

Četvorolitarski V8 motor ispod haube novog automobila proizvodi 605 ks i 750 Nm obrtnog momenta. Ova snaga omogućuje karavanu sa pogonom na svim točkovima da ubrza do stotke za samo 3,7 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Ukoliko sve pomenuto nije dovoljno, brend Audi uortačio se sa ABT Sportsline kućom kako bi ponudio još ekstremniju varijantu sa 100 konja i 130 Nm obrtnog momenta više. Zahvaljujući ovoj dodatnoj snazi, automobil može dostići maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Proizvodnja novog automobila biće ograničena na svega 150 jedinica, a cene svake startuju sa 124.200 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group