Audi RS3 postaje još bolji sa ograničenim izdanjem Performance Edition modela

Audi RS3 nije uskraćen ni za šta, ali za sve koji žele nešto više od ove serije, nemački proizvođač je u ponudu uneo potpuno novu RS3 Performance Edition liniju...

Stižući u opcionom paketu u Sportback i Sedan varijantama, novo izdanje moćne linije kompanije Audi podiže ga sa desetke na jedanaesticu, dodajući mu više snage i veću maksimalnu brzinu, zajedno sa dosta sportskih dodataka.  

Počevši od legendarnog petocilindričnog turbo motora zapremine 2,5 litara RS3 modela, on sada podiže snagu sa 401 na 407 ks i maksimalnu brzinu automobila sa 287 na 300 km/h, uvodeći ga na ovaj način u sferu superautomobila. Ubrzanje je takođe vremenski smanjeno, tako da je do stotke ovom modelu umesto 3,8 sada potrebno 3,3 sekunde.

Sve ovo je izvedeno zbog dodatih 100 rpm za maksimalnih 500 Nm obrtnog momenta, koji se šalju putem sedmostepenog menjača duplog kvačila i Quatrro sistema na sve četiri strane, što je zajedno dovoljno kako bi ovo bio jedan od, ako ne i najbolji, kompakt koje novac danas može kupiti.

Kako bi se sportski dizajn podigao na viši nivo u Performance Edition seriji, Audi se okrenuo izduvnom sistemu koji je daleko bučniji i prominentniji u Dynamic, RS Performance i RS Torque Rear modovima. Sa druge strane, kozmetika i poboljšanja performansi nalik crnim detaljima širom karoserije, keramičkim kočnicama, kadicama i adaptivnoj šasiji koja sada stiže kao standard, zajedno sa poboljšanim vešanjem, zajedno su zaduženi za osiguravanje krućeg upravljanja.

Kako bi se ovaj novi RS3 dodatno isticao od ostatka, kupci se mogu opredeliti za boje sa efektom bisera u tonovima Nogaro Blue, Arrow Gray, Daytona Gray, Sebring Black Crystal Effect i Glacier White Metallic nijansama, zajedno sa devetnaestoinčnim točkovima u Dark Grey Matte tonu. Finiširajući detalji predstavljaju 3-0-0 oznaka, RS Performance osvetljenje enterijera, kao i dekorativni umeci od ugljeničnih vlakana na kontrolnoj tabli, koji itekako sugerišu da se ovde radi o specijalnoj verziji ovog automobila.

Kompanija Audi će kreirati svega 300 Performance Editio RS3 modela, od kojih svaki stiže sa cenom od 75.000 evra u Sportback i 77.000 evra u Sedan varijanti, sa isporukama koje će krenuti početkom sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group