Audi RS Q8 može dobiti Panamera sklop sa 670 ks

Više slika

Više slika

Od pojavljivanja novog modela Audi Q8, svi su se kupci obradovali mogućem lansiranju linije RS Q8...

Sudeći prema svetskim i nemačkim medijima, dugoočekivani RS Q8 mogao bi da dobije twin-turbo V8 motor isto kao i Urus. Međutim, umesto upotrebe modela motora koji je Audi pripremio krosoveru kompanije Lamborghini, RS Q8 najverovatnije će prisvojiti pogonski sklop Porsche Panamera Turbo S E hibrida, kompletiranog električnom asistencijom.

U Panamera modelima, ovaj sistem generiše kombinovanu izlaznu snagu od 671 ks (500 kW) i 850 Nm obrtnog momenta, što je gotovo ista količina moći kao u slučaju modela Urus, sa jednom jedinom razlikom od solidnih 30 ks u poređenju sa njegovih 641 ks (478 kW). Sa dodatnim električnim motorom koji popunjava praznine, ovaj pogonski sklop će ponuditi daleko konstantniju isporuku snage.

Ovo će učiniti RS Q8 definitivno najpotentnijim krosoverom u VW grupaciji, boljim od Urus, Bentley Bentayga i svih ostalih verzija Porsche Cayenne modela do danas, ali će ga ova promena u pogosnkom segmentu svrstati u široku grupu moćnih modela svih proizvođača na svetu, ne samo matične grupacije.

Sve ovo će takođe, učiniti RS Q8 najmoćnijim modelom Audi Sport linije ikada ponuđenim na tržištu, zasenjujući modele kao što su R8 V10 Plus za čitavih 68 ks i 290 Nm obrtnog momenta. Dodatno, kompanija Audi dobiće novu liniju sa prednošću nad svojim rivalima, kao što su Mercedes-AMG GLE63, BMW X6 M i Range Rover Sport SVR modeli.

Audi Sport će najverovatnije opremiti svoj RS Q8 adaptivnim vešanjem sa 48 volti, nečim za šta fabrika u Ingloštadu tvrdi da nije bilo potrebno u baznim Q8 varijantama, zbog njihove niže linije krova i konstrukcije. Uklapanje ovog sistema u RS modelima dodatno će ih razdvajati od standardnih jedinica, ali će takođe, osigurati da budu visoka vozila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group