Audi RS 4 Avant - povratak ikone

Više slika

Više slika

Audi Sport GmbH proslavlja veliki debi novog Audi RS 4 Avant modela...

"Audi RS 4 Avant predstavlja našu RS ikonu sa neuporedivom istorijom", rekao je Stiven Vinkelman, generalni direktor kompanije Audi Sport GmbH. "U srodstvu je sa svim našim RS modelima i uklapa neverovatnu izlaznu snagu sa superlativima svakodnevnih upotrebih vrednosti. U Kini, Audi RS 4 obezbediće veoma dobre podsticaje za rast sa Avant linijom i jednim od najmoćnijih modela performansi u čitavom segmentu."

Prilikom kreiranja četvrte generacije Audi RS 4 Avant modela, dizajneri su preuzeli inspiraciju od mnogobrojnih motosport detalja serije Audi 90 quattro IMSA GTO. Masivni usisnici vazduha sa tipičnom RS mrežastom maskom hladnjaka i njenim obrascima u obliku pčelinjeg saća, predstavljaju definišući element prednjeg dela automobila. Tu su i opciona Matrix LED svetla zatamnjenih farova. U poređenju sa Audi A4 Avant modelom, nova RS linija poseduje rubove točkova od 30 mm, koji dalje naglašavaju quattro konstrukciju.

Na zadnjem delu, nalaze se difuzori sa RS specifikacijama, ovalne grane izduvnog sistema i prepoznatljivi spojler na ivici krova koji kompletira ovaj dvoslojni izgled. Eksterijerna boja Nogaro plava, sa bisernim efektom, predstavlja dostupnu opciju koja stiže ekskluzivno opozvana sa prve generacije modela Avant visokih performansi iz 1999. godine. Novi Audi RS 4 Avant postavljen je na ojačane aluminijumske felne od 19 inča, kao standard, dok točkovi od 20" dolaze dostupni kao opcija.

V6 biturbo motor razvija 450 ks i predstavlja standard novog mdela Audi  RS 4 Avant. Maksimum obrtnog momenta od 600 Nm označava 170 Nm više od prethodnog modela, dok sve varijante variraju od 1.900 do 5.000 motornih rotaciju u minutu. Ključno je reći da ove cifre omogućuju novom modelu da razvije ubrzanje do 100 km/h iz mesta za samo 4,1 sekund, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Sa opcionim RS dynamic paketom, maksimalna brzina može porasti do 280 km/h.

Audi RS 4 Avant može biti poručen od ove jeseni i nadalje, pre nego što stigne u ovlašćena predstavništva u Nemačkoj i ostalim evropskim zemljama početkom sledeće nedelje, sa baznom cenom od 79.800 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group